Naar inhoud

PULL BOX 9700

Een economisch logistiek proces is de basis voor een efficiënte oogst. KAWECO biedt u met de PULLBOX een multi-inzetbare trailer aan die bij het transport van vrijwel alle agrarische producten inzetbaar is.

KAWECO heeft al jaren een leidende rol in de markt van de agrologistiek. Met de nieuwe PULLBOX introduceert KAWECO een nieuwe flexibele oplossing voor de logistiek van een veelheid aan landbouwproducten. Een doordacht en eenvoudig systeem in combinatie met een lichte constructie zorgt ervoor dat u vanaf nu met één type trailer al uw agrarische transportwerkzaamheden verzorgen kunt.

Specificaties

Bakafmetingen LxBxH [m]: • 9,53x2,26/2,32x2,0
Inhoud [m³]: • 42,2 / 49 i.c.m. optionele opzetschotten
Totale hoogte [mm]: • 3.550
Eigengewicht [kg]: • 10.250
Onderstel: • Hydraulische pendelophanging, 34 To.
Besturing: • Voor en achteras hydraulisch gedwongen bestuurd

Heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Velden met een * zijn verplicht

Grote volumes, soepel, snel en schoon lossen!

De PULLBOX is opgebouwd uit een rolband bodem met een trekvermogen van maar liefst 90 ton, waarop een meebewegende voorwand is gemonteerd. De band wordt bij het lossen aan de achterzijde van de wagen opgerold met behulp van 2 hydromotoren. Omdat bij het oprollen van de band de voorwand meebeweegt, kan de lading niet naar voren wegrollen, wat de lostijd enorm verkort. Als de wagen leeg is, wordt de voorwand door een hydraulische lier weer teruggetrokken. Dit maakt tevens het terug laden van bijvoorbeeld strobalen en pallets mogelijk.

Aandacht voor uw producten

Dankzij de op de band gemonteerde voorwand kan de lading niet naar voren rollen, maar komt als geheel in beweging. Dat resulteert in een mooi en gelijkmatig losproces, waarbij ook gevoelige producten niet worden beschadigd.

De rolband beweegt over gelagerde rollen die in de vloer geïntegreerd zijn. Daarnaast is de bak 7 cm conisch, een KAWECO feature dat al jaren succesvol toegepast wordt in de RADIUM. Doordat de lading weinig weerstand ondervindt en gelijk in beweging komt, ontstaan er minder zijdelingse krachten. Hierdoor is het mogelijk de opbouw van de wagen licht te construeren met behulp van een licht stalen frame met gelijmde aluminium elementen. De lage weerstand zorgt daarnaast voor een snelle lossnelheid van circa 45 seconden bij de drie-assige PULLBOX 9800H van bijna 50 m3!

Het onderstel

Door het enorme volume en het soortelijke gewicht van de producten word het onderstel intensief belast. Om dit alles beheersbaar te houden is beschikt de PULL BOX 9700 standaard over hydraulische asophanging en een gedwongen besturing. De hydraulische asophanging is uitgevoerd met een lastafhankelijk twee kamer stikstof veer systeem. Deze vering zorgt voor een optimale verhouding tussen belasting, veerweg en snelheid waardoor perfecte rij-eigenschappen ontstaan. Door de, standaard grotere as-afstand is het mogelijk om banden te monteren tot een hoogte van 1500 mm zonder over de 4 meter hoogte te komen.

Optimaal zicht tijdens het laadproces

Doordat de beweegbare voorwand compleet uitgevoerd is met krasvrij plexiglas, is het zicht tijdens het laadproces optimaal. Een werklamp in de bak zorgt ook in de latere uren voor geweldig zicht.

Schoon en graandicht

De wagen is inzetbaar in vrijwel alle agrarische producten zoals: mais, gras, ccm, graan, koolzaad, aardappelen, bieten etc. Hierbij zijn een schoon losproces en graandichte afdichtingen cruciaal, mede met het oog op de HACCP voedselhygiëne wetgeving.
De beweegbare voorwand/schuif is uitgerust met voorgespannen kunststof strippen die langs de zijwand glijden. Deze constructie zorgt ervoor dat wagen graandicht is ook al is hij conisch. De bodem is afgedicht door middel van de band in combinatie met kunststof strippen die voorkomen dat de lading onder de band komt. Aan de achterzijde voorkomt een kunststof band afstrijker dat er zand en/of lading aan de band blijven plakken. De achterklap dicht door middel van een afdichtingsrubber en actieve vergrendeling goed af met de opbouw.

De voordelen van de KAWECO PULLBOX op een rijtje

 • hoge flexibiliteit, hierdoor vele uren inzetbaar;
 • gering eigen gewicht, meer nuttig laadvermogen;
 • altijd maximale stabiliteit tijdens laden en lossen;
 • lossen in gebouwen of stortbunkers;
 • graan en koolzaad dicht, ook ideaal voor gevoelige producten;
 • conische opbouw (7 cm);
 • bodem met rollen voor geringe weerstand;
 • snel en schoon lossen, belangrijk bij voederhygiëne;
 • transparante voorwand, ideaal zicht op het laadproces;
 • mogelijkheid laden van retourvracht;
 • schoon rond boerderij en op de weg door afdichting en optionele afdekking.

Verwante producten