Beschikbare optie's voor KAWECO mesttanken

Om een KAWECO tank naar uw wens aan te passen zijn er vele mogelijke opties te kiezen. Hieronder vindt u enkele belangrijke opties met een beschrijving van de bouwwijze en de mogelijkheden voor latere montage. Voor verdere specifieke opties kunt u de machinepagina’s bezoeken. 

Bij verdere vragen kunt u contact opnemen met uw KAWECO fabrieksvertegenwoordiger.

Twee compartimenten systeem

Het twee compartimenten systeem bestaat uit een extra klotsschot dat voorin de tank wordt gelast. Boven dit extra schot zit een buis met blinddeksel waardoor beide compartimenten met elkaar worden verbonden. Het voorste compartiment kan met behulp van een bal afgesloten worden van het achterste compartiment. Tijdens het vullen van de tank zal de bal omhoog gaan, waardoor de gehele tank gevuld wordt. Tijdens het legen zal de bal voor het gat komen en daardoor het voorste compartiment afsluiten. Dit zorgt voor behoud van de oplegdruk en tractie tijdens het bemesten. Wanneer het niveau echter dermate laag is zal mest geleidelijk vanuit het voorste compartiment naar achter stromen waardoor de tank volledig leeg gereden kan worden.

Een twee compartimenten systeem is alleen af fabriek leverbaar bij een ESP of PTW tank.

Vulopening bovenzijde tank met hydraulische schuif

Middels een vulopening aan de bovenzijde van de tank kan deze eenvoudig via een externe pomp/systeem gevuld worden. De vulopening heeft een diameter van 600mm en wordt door een dubbelwerkende cilinder bediend. Door de vier lagers en montage van speciale nokken op de vulklep, wordt deze aan het eind van de slag stevig in het afsluitrubber gedrukt. Hierdoor is eventuele lekkage niet mogelijk.

Een hydraulische vulklep is bij een PROFI I en PROFI II tanken altijd na te rusten. Bij de andere modellen zal er gekozen moeten worden voor een voorbereiding of een montage af fabriek.

Topdrukcilinder

Naast het verhogen van de tractie op de voorwielen van de tractor zorgt een topdruck cilinder tevens voor een stabielere wegligging tijdens transport. Door deze dicht op de tractor plaatsen van het draaipunt van de cilinder, zal deze te allen tijde in de richting van de tractor werken. Dit voorkomt verder dat er extra zijdelingse druk op de tractor komt tijdens het rijden in bochten. Wanneer de tank uitgevoerd is met load sensing hydrauliek zal een speciaal ventiel ervoor zorgen dat de druk in de top druk cilinder altijd rond de ingestelde waarde blijft.

Een topdruck cilinder is in aangepaste vorm na te leveren voor PROFI II tanken. Bij andere modellen zal er gekozen moeten worden voor een voorbereiding of een montage af fabriek.

KAWECO Roto Cut stenenvanger

Een stenenvanger voorkomt verstoppingen en beschermt de draaizuigerpomp tegen vreemde voorwerpen. Door de grote inhoud van de reiniger wordt de meststroom afgeremd waardoor zware voorwerpen op de bodem blijven liggen. Eventuele voer- of stroresten worden door de hydraulisch aangedreven snijkop dermate verkleind dat zij zonder problemen door de pomp en de snijverdelers gaan. Telkens wanneer de snijkop opnieuw aangestuurd wordt, zal deze van draairichting veranderen zodat de rotorplaat altijd zuiver schoon blijft. De gelagerde, roterende snijmessen zijn door middel van een veer en moer voorgespannen op de hardox rotorplaat. Hierdoor worden zij continue geslepen waardoor de snijwerking gegarandeerd blijft. Voor het snel en eenvoudig legen van de stenenvanger is het optioneel mogelijk om de snijreiniger deur hydraulisch te openen.

Een snijreinger bij PROFI I en PROFI II na te leveren. PROFI III en DOUBLE TWIN SHIFT tanken zijn standaard uitgevoerd met een 8″ snijreiniger. Bij andere modellen zal er gekozen moeten worden voor een voorbereiding of een montage af fabriek.

Extra driewegkraan t.b.v. overpompen

Door in de persleiding direct na de pomp een extra handbediende driewegkraan te monteren is het mogelijk om de mestpomp extern te gebruiken of de tank eenvoudig leeg te persen. De driewegkraan is mechanisch te bedienen en wordt geleverd met zijaansluiting en snelkoppeling.

Een extra driewegkraan is niet leverbaar voor PROFI I tanken.

KAWECO docking arm

Een aandock arm maakt het mogelijk om eenvoudig een tank te vullen zonder uit de tractor te stappen. Hiervoor is wel een aandocktrechter benodigd die stationair naast een mestsilo of kelder geplaatst wordt. Voordelen van een aandocktrechter zijn het beperkte gewicht en de eenvoudige bediening. In de standaard uitvoering heeft de aandockarm een reikwijdte van +/- 1,5 meter buiten de tank. In het uiteinde van de aandockarm zit een hydraulische afsluiter en ontluchtingsventiel gemonteerd om nalekken te voorkomen.

Een aandockarm is bij PROFI I en PROFI II na te leveren. Bij andere modellen zal er gekozen moeten worden voor een voorbereiding of een montage af fabriek.

KAWECO Zij-zuigarm

Om u als chauffeur te ontlasten biedt KAWECO een ruime keuze aan zuigarmen. Elke zuigarm wordt bij voorkeur aan de rechterzijde van de tank geplaatst om een zo kort mogelijke mestweg te creëren. De zij-zuigarm is leverbaar in een diameter van 8″ en 10″ en zowel met als zonder maxivuller (zie maxivuller beschrijving hieronder). Bij de 8″ zij-zuigarm worden beide draaikransen standaard bediend middels een cilinder maar wanneer extra bereik gewenst is kan de bovenste draaikrans uitgevoerd worden met een hydraulische draaikrans. Bij al deze mogelijkheden wordt er een ventiel gemonteerd om direct na het vullen de zuigarm te ontluchten. Hierdoor kan de mest sneller uit de leiding terug stromen. Optioneel is het mogelijk om een guillotine afsluiter direct onder de maxivuller te monteren waardoor de zuigarm volledig afgesloten wordt en niet na kan lekken.

Een zij-zuigarm is bij de meesten modellen na te rusten.

Overstort via zuigarm

Wanneer de mest in combinatie met een grote pompcapaciteit zorgt voor schuimvorming is de oplossing om de overstort via de zuigarm terug de mestput in te laten lopen. Dit zorgt voor een betere vulling van de tank, een grotere capaciteit en minder vervuiling op het boerenerf.

KAWECO ROTA-arm

Een zwenkarm heeft naast de tank een zwenkbereik van 1,70⁰ om ook moeilijk bereikbare mestkelders te kunnen bereiken . De zwenkarm is leverbaar in een 8″. Optioneel is een lekbak achter aan de tank leverbaar.

KAWECO TELE-arm

Speciaal voor tanken die mest aangevoerd krijgen heeft KAWECO een bovenliggende 10″ zwenk aandockarm in het programma. Met deze arm is het leegzuigen van een transport tank kinderspel. Door de grote horizontale reikwijdte is het mogelijk om tot naast de cabine van de trekker te reiken. Om de arm nog flexibeler te maken is deze uitschuifbaar tot +/- 5 meter buiten de tank. Om met deze grote reikwijdte toch een hoge pompcapaciteit te garanderen is deze andockarm standaard uitgevoerd met een maxivuller.

Een bovenliggende zwenk-aandockarm is alleen voor te bereiden of te monteren af fabriek.

KAWECO Bovenliggende kraanarm

Speciaal voor het zuigen uit mest silo’s of bassins heeft KAWECO een bovenliggende kraanarm ontwikkeld. Door het grote zwenkbereik biedt deze kraanarm een grote mate van flexibiliteit en wendbaarheid. Door de standaard dubbele knik kan de arm ook gebruikt worden om te zuigen uit mestkelders. Om het bereik in de diepte te vergroten is het optioneel mogelijk om tussen de zuigslang en maxivuller een draaikrans te monteren. Hierdoor kan de zuigslang beter in een diepe mestkelder worden geleid.

Bij een bovenliggende zuigarm zal er gekozen moeten worden voor een voorbereiding of een montage af fabriek.

KAWECO Maxivuller

Om de pompcapaciteit van uw KAWECO tank nog beter te benutten adviseert KAWECO in de meeste gevallen om een maxivuller te monteren. Deze maxivuller bestaat uit een hydraulisch aangedreven schoepenrad die de mest in de aanzuigleiding perst waardoor de onderdruk aan de pompzijde daalt (bij PTW uitvoeringen). Deze extra pompondersteuning biedt vele voordelen die snel terug verdiend zijn. Zo wordt de onderdruk sterk gereduceerd waardoor de pomp minder intensief aan de mest hoeft te trekken. Dit verlengt de levensduur, doordat slijtagedelen als lagers, rotoren en afdichtingen minder intensief belast worden. Bij vacuümtanken (VC uitvoering) zal de maxivuller naast het vergroten van de vulcapaciteit ook zorgen voor een verhoogde vullingsgraad van de tank. Dit komt omdat de mest in de tank word geperst waardoor deze minder lucht bevat en dus de tank beter vult.

Voorste as 750mm uitschuifbaar

Als vooruitstrevende fabrikant wanneer het gaat om bodemdruk biedt KAWECO voor al haar mesttanken een oplossing om de bodemdruk te verlagen en verbeteren. Om deze reden heeft KAWECO al veel ervaring wanneer het gaat om uitschuiven van assen. Voor alle enkel, tandem en tridem tanken biedt KAWECO de mogelijkheid voor het uitschuiven van één van de assen. Deze schuifas is leverbaar in twee types en beide zijn 75 cm uitschuifbaar. Afhankelijk van het type tank, de bemester en de werkomstandigheden kan uw KAWECO fabrieksvertegenwoordiger bepalen welke as geschikt is voor uw KAWECO tank.

Elektronische gedwongen besturing

Wanneer uw KAWECO tank uitgevoerd wordt met grote banden of wanneer u kiest voor een groter volume tank op tandem dan is het sterk aan te raden om een elektronisch gedwongen besturing te monteren. Deze besturing functioneert middels een potmeter op de dissel en een electro-hydraulisch ventiel in het Load Sensing Systeem. Hierdoor wordt er geen extra kracht overgebracht op de dissel en kan er gekozen worden voor verschillende besturingsprogramma’s.

Een elektronische besturing is alleen af fabriek te monteren in combinatie met Load Sensing hydrauliek.

Aslift voorste as

Voor tandem en tridem tanken biedt KAWECO de mogelijkheid om de eerste as te ontlasten. De as-ontlasting gebeurt middels een extra hydraulische cilinder die in verbinding staat met de hydraulische as ophanging van de overige assen. Middels dit systeem is het niet mogelijk om de andere assen over te belasten.

Een as-lift is alleen te monteren bij tandem of tridem tanken.

Automatische vetsmering

Voor vermindering van onderhoud en verlenging van de levensduur is het aan te raden om uw KAWECO tank uit te rusten met automatisch vetsmering. KAWECO maakt hier gebruik van professionele systemen die uiterst secuur gemonteerd worden.

Een automatisch smeersysteem is na te leveren op alle KAWECO tanken.

PTG luchtdrukwissel

Wanneer uw KAWECO tank niet alleen gebruikt gaat worden op het veld is het raadzaam om te kiezen voor een luchtdrukwissel systeem. KAWECO biedt hier een compleet zelfverzorgend systeem dat voor alle tanken en toepassingen geschikt is. Afhankelijk van de gewenste werksnelheid en de luchtkamer van de banden kan er gekozen worden voor een 1000l/min of 3300l/min compressor. Voor de luchttoevoer zelf zal er, waar mogelijk, gekozen worden voor het doorboren van de assen. Hierdoor komt de luchttoevoer van binnenuit de velg in en is het systeem bedrijfszeker onder alle omstandigheden.

Een luchtdrukwissel systeem is op alle KAWECO tanken na te leveren. Aan te bevelen is om af fabriek te kiezen voor een voorbereiding en geboorde assen.

KAWECO Hydro Dynamic

Voor speciale omstandigheden of op klant wens kan uw KAWECO tank uitgevoerd worden met een on-board hydrauliek systeem. Hierbij wordt middels de aftakas van de trekker een Load-Sensing pomp aangedreven die op zijn beurt de mestpomp aandrijft. De dosering van de mest naar de bemester zal gebeuren middels toerental verandering van de pomp waardoor het standaard By-Pass systeem vervalt.

Verkrijgbaar op de PROFI II, III en Double Twin Shift. 

KAWECO Hydro Dynamic DUAL

• De extra LS pomp stuurt een apart Bucher blok aan met drie secties, welke de snijreiniger, maxivuller en verdeler aanstuurt.

• Grotere olietank, groter retour filter en een apart filter voor de lekaansluiting.

• Lager motortoerental bij vullen, minder olie van de trekker benodigd.

Verkrijgbaar op de PROFI II, III en Double Twin Shift. 

Heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Privacy & Cookiebeleid

Bekijk machinespecifieke opties op de productpagina's: