PRO-JECT

De PRO-JECT bemester serie is een volledig in Nederland ontwikkeld en geproduceerd kwaliteits product. Door de jarenlange ervaring in mest injectie weet KAWECO de behoefte van de loonwerker feilloos te vertalen in een perfecte bemester. Door de in rubber opgehangen scharnierpunten ontstaat een bemester element dat nagenoeg onderhoudsvrij is en volledig bodemvolgend. Dit garandeert lagere onderhoudskosten, grotere capaciteit, minder vervuiling van de gras zoden en een gelijkmatig groeibeeld.

Verkrijgbaar in de werkbreedtes 7,20, 8,70 en 12.00 meter levert KAWECO een serie bemesters voor de grote melkveehouder en loonwerker. Belangrijke speerpunten voor deze serie zijn bemestingskwaliteit, onderhoudskosten en capaciteit. Door de toepassing van enkele unieke constructieve oplossingen ontstaat een machine die zowel voor de loonwerker als de melkveehouder de perfecte oplossing biedt.

Specificaties

Werkbreedte [m]:7.20 / 8.70 / 12.00
Schijven ø [mm]:Gegoten ø350
Rijafstand [cm]:7.20 & 8.70 = 18 cm / 12.00 = 22 cm
Aantal verdelers / type :7.20 = KAWECO SV 40 horizontaal / 8.70 & 12.00 = 2x KAWECO SV 24 verticaal
Aantal elementen :7.20 = 20 / 8.70 = 24 / 12.00 = 27
Transportvergrendeling :Automatische Transportvergrendeling met hydraulische cilinders en veren.
Hellingcorrectie :Tuimelbok met hydraulische transportvergrendeling

Het PRO-JECT element

De twee parallelarmen zijn rondom opgehangen in rubberen elementen die zorgen voor grote flexibiliteit van de armen en een gelijkmatige verdeling van de bodemdruk. Het hoofd frame is met een zelfde rubberen element opgehangen. Door deze flexibele ophanging kan het gehele element enkele graden bewegen ten opzichte van het hoofdframe. De grote conische lagers zijn tussen de schijf en het hoofdelement gemonteerd zodat er een grotere doorlaat ontstaat. Dit voorkomt ophoping van materiaal tussen het hoofdelement en de schijf. De grote diameter van de gegoten stalen bemester schijven, zorgen voor een perfecte snede in bodem, voor een goede mestafleg en minimale zoden beschadiging.

Uitloopvoeten

De speciaal door KAWECO ontwikkelde uitloopvoeten hebben direct onderaan een extra diepe bocht waardoor de mest in de rijrichting wordt afgelegd. Dit voorkomt opspatten van de mest zodra deze contact maakt met de bodem. De mest komt hierdoor beter in de gleuf terecht. Een speciale hard stalen vinger voor de injectievoet zorgt ervoor dat gewas pollen niet tegen de uitloopvoet aan komen, waardoor eventuele verontreiniging ontstaat. Door het monteren van de slang direct in de uitloopvoet ontstaat een mestuitloop zonder kragen waardoor verstoppingen nagenoeg onmogelijk zijn.

Mest verdeling

Alle KAWECO PRO-JECT bemesters zijn uitgevoerd met een KAWECO SV verdeler. Alle verdelers zijn uitgevoerd met zelf slijpende en roterende messen die over een hardoxe stalen plaat lopen. Dit principe zorgt voor een agressieve versnijding en prima verdeling ongeacht de gift.

De KAWECO PRO-JECT 720 is uitgevoerd met één horizontale verdeler met 48 uitlopen. De verdeler wordt hydraulisch aangedreven en is middels een dubbele vetkoordafdichting volledig beschermt.

DE KAWECO PRO-JECT 870 en 1200 zijn uitgevoerd met verticale verdelers met 25 uitlopen per verdeler. Door de relatief kleine inhoud is de verdeler eerder gevuld waardoor een exactere verdeling in de langsrichting eerder gegarandeerd kan worden. Mede door de plaatsing van de verdeler op beide opklapbare armen ontstaat een gelijkmatigere lengte van de uitloopslangen.

KAWECO Schijven lagers

De lagers van de bemester schijven zijn volledig afgesloten en voor de gehele levensduur gesmeerd. De nieuwe afdichtingsunit is voorzien van een unieke dubbele afdichting voor uitzonderlijke afdichtings prestaties. Door dit systeem is het lager volledig vet nippel vrij, zodat gebruikers kunnen profiteren van verminderde service kosten en tijdsbesparing die normaliter nodig is om bemesterlagers te smeren na elk gebruik.

Heeft u een vraag over de
PRO-JECT?

Vul uw gegevens in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Privacy & Cookiebeleid