PROFI I-Serie Mesttank

De KAWECO PROFI I mesttank onderscheidt zich door haar lichte maar stabiele bouwwijze. De mesttank is uitermate geschikt voor het vast aanbouwen van een sleepslang- of sleepvoetbemester met een werkbreedte tot 15 meter. Door de modulaire bouwwijze is de PROFI I eenvoudig naar uw wens aan te passen.

Specificaties

Inhoud netto [L] :Tandem 10.000(ESP), 12.500(ESP), 14.400, 16.200, 17.600 en 20.000
Onderstel :Rollover Buggy
Besturing:Achteras nalopend gestuurd (optioneel gedwongen bestuurd)
Asafstand [mm] :14.400 L = 1.700 mm. 16.200 & 17.600 = 1.810 mm.

Voorbereid voor de toekomst

Alle PROFI I mesttanken zijn mechanisch voorbereid voor aanbouw van een sleepslang- of sleepvoetbemester. Hiermee bent u ten alle tijde voorbereid op de toekomst. Door de stabiele bouwwijze kunnen sleepslang- of sleepvoetbemesters aangebouwd worden tot een maximale werkbreedte van 15 m.

Tank en chassis

Het frame is geïntegreerd in de mesttank waardoor het eigen gewicht vermindert en de stabiliteit vergroot. Door de dubbele wielkasten kunnen de assen bovenop het verenpakket van het buggy onderstel worden gemonteerd. Hierdoor ontstaat een laag zwaartepunt en een maximale hoogte van 3.25 m (bij een bandenmaat van 750/60R30,5). Om de mesttank optimaal te beschermen worden deze speciaal behandeld. De buitenkant van de mesttank wordt gestraald alvorens deze behandeld wordt met een zinklaag (scoperen). 

Om deze zinklaag nadien te kunnen spuiten wordt deze eerst geschuurd. Middels deze behandeling ontstaat een tankbescherming die jaren lang bestand is tegen corrosie en tevens eenvoudig te reinigen is. Optioneel kan ervoor gekozen worden om de PROFI I te spuiten in twee kleuren. De binnenzijde van de tank wordt behandeld met een speciale epoxyhars. Deze is door de sterkte en flexibiliteit beter bestand tegen beschadigingen.

Dissel

Door een zeer smalle dissel wordt het manoeuvreren met een PROFI I tank erg gemakkelijk. Standaard worden de tanken nalopend gestuurd en wanneer de tank uitgevoerd is met gedwongen besturing, loopt de stuurcilinder aan de linkerzijde naast de dissel. Door een aanrijdbeveiliging wordt de maximale stuurhoek begrensd om zo de stuurcilinder te beschermen.

De aankoppelhoogte is te verstellen middels de extra gaten in de schoor. Optioneel is deze schoor uit te voeren met hydraulische disselvering wat het rijcomfort ten goede komt.

Mestweg bij PTW tanken

Voordelen van de pomptankwagen zijn: precieze dosering en grote vulcapaciteit. De vulling van de tank blijft gegarandeerd, ongeacht de dikte van de mest. Daarnaast blijft de vulcapaciteit beter behouden bij een grotere zuigdiepte. Beperkingen van de pomptankwagen zijn: relatief hoge onderhoudskosten en meer slijtage. Ook wordt het eigengewicht van de machine hoger door het benodigde leidingwerk.  

Vullen
Uitbrengen
Vorige
Volgende
Vullen
Uitbrengen
Vorige
Volgende

Mestweg bij VC tanken

Voordelen van de vacüumtank zijn onder andere: weinig slijtage, lage onderhoudskosten en een laag eigengewicht. Beperkingen hierbij zijn: de dosering, de capaciteit tijdens het vullen en het uitbrengen. Verder wordt tijdens het vullen de mest als het ware uit elkaar getrokken door de luchtverplaatsing. Hierdoor is de tank nooit helemaal gevuld. 

Mestweg bij ESP tanken

De ESP-tank van de PROFI-I serie heeft veel vergelijkbare eigenschappen met de pomptankwagen. Het kenmerkende verschil is hierbij de mestpomp. De voordelen van de wormpomp zijn: de grote doorgang van ongewenste delen in de mest en de lage onderhoudskosten. 
Vullen
Uitbrengen
Vorige
Volgende

KAWECO PROFI I standaard uitvoering

  • 2x ø 480  mm


De vulmeter bevindt zich  links, voor op de mesttank.
De potmeter binnen de vulmeter zorgt voor een exacte bepaling van de tankinhoud.

De tanken van de PROFI I serie zijn standaard uitgerust met een geïntegreerd chassis.
Hierdoor hebben de mesttanken een laag zwaartepunt en een laag eigengewicht.

Standaard is de PROFI I voorzien van een buggy onderstel.

De KAWECO PROFI I is standaard uitgerust met wielkasten voor grote 750/60R30,5 banden. 

 

De KAWECO PROFI I is opgebouwd met een slanke dissel voor maximale wendbaarheid

 

.

 

 

 

 

K80 en hydraulische steunpoot 

Mechanische voorbereiding voor de vaste aanbouw van een Vogelsang of Bomech tot maximaal 1500 kg.

*Frame optioneel

Standaard LED wegrijverlichting. 

Standaard 2 componenten gespoten in RAL kleur met polyurethaancoating.

KAWECO PROFI I OPTIES

Elke KAWECO tank is standaard voorzien van een hoogwaardige behandeling. De binnenzijde is voorzien van een twee-componenten EPOXY-hars. De buitenzijde is gescoopeerd en met twee-componenten polyurethaanlak gespoten. De standaard kleur is KAWECO wit met oranje. 
Optioneel zijn hierin twee RAL-kleuren te kiezen. 

Deze behandeling is velen malen duurzamer dan een zinklaag en zal ook na jaren zijn kleur behouden.

Het twee compartimenten systeem bestaat uit een extra klotsschot dat voorin de tank wordt gelast. Boven dit extra schot zit een buis met blinddeksel waardoor beide compartimenten met elkaar worden verbonden. Het voorste compartiment wordt met behulp van een bal afgesloten van het achterste compartiment. Tijdens het vullen van de tank zal de bal omhoog gaan, waardoor de gehele tank gevuld wordt. Tijdens het legen zal de bal voor het gat komen en daardoor het voorste compartiment afsluiten. Dit zorgt voor behoud van oplegdruk en tractie tijdens het bemesten. Wanneer het niveau echter dermate laag is, zal mest geleidelijk vanuit het voorste compartiment naar achter stromen waardoor de tank volledig leeg gereden kan worden. Een twee compartimenten systeem is alleen af-fabriek leverbaar bij een PTW/ESP-tank.

Einfülltrichter mit hydraulischer Schieber auf Mannloch (600 mm). Met deze trechter kan men de tank eenvoudig met een externe pomp vullen. De trechter is voorzien van een lagerwerk waarmee goede afdichting gewaarborgd wordt. 

Hydraulische Zwangslenkung: Lenkstange links 250mm neben und auf gleicher Höhe wie der Zugpunkt.

Bij zwaardere machines met grotere banden is het aan te bevelen een hydraulische besturing op te bouwen voor een betere wendbaarheid. Dit geldt ook zeker wanneer er veel achteruit gereden wordt. 

Hydraulische Deichselfederung.

De PROFI I is uit te voeren met een geveerde dissel. Dit komt het rijcomfort ten goede. Met name als er veel op de weg gereden wordt. 

Met de KAWECO maxivuller kun je via beide zeide aanzuigen met een handafsluiter. De maxivuller wordt aanbevolen bij dikkere mest of wanneer de mest uit een diepere kelder gezogen moet worden. De maxivuller ontlast ook de mestpomp waardoor deze minder aan slijtage onderhevig is. 

Stenenvanger 8″ zonder snijwerk. De steenvangkast is aan te raden wanneer er vaak objecten in de mest zitten zoals stenen. Om te voorkomen dat de pomp of de verdelers van de bemester hierdoor schade oplopen is het in veel gevallen aan te raden een stenenvanger op te bouwen. Ook in het geval van een vacuümtank voorkomt dit verstoppingen in de verdeler(s). 

Snijreiniger 8″ met hydraulisch aangedreven snijwerk (25 l/min). De steenvangkast met snijwerk is aan te raden wanneer er vaak objecten in de mest zitten zoals stenen. Om te voorkomen dat de pomp of de verdeler(s) van de bemester hierdoor schade oplopen is het in veel gevallen aan te raden een stenenvanger op te bouwen. Ook in het geval van een vacuümtank voorkomt dit verstoppingen in de verdeler(s). 

8″ andocktrechter bovenaan achterzijde van tank, incl. 8″ ew hydr. afsluiter. Met een andocktrechter is de PROFI I ook perfect als aanvoertank te gebruiken. 

De PROFI I is uit te rusten met 8″ aandockarm . De zuigarm verlicht de dagelijkse arbeid en zorgt er voor dat je snel en gemakkelijk kan vullen met een aandockstation. Wanneer de wens voor een grotere zuigarm bestaat kiest u voor de PROFI II. 

Optioneel in combinatie met een maxivuller voor optimale capaciteit. 

Bediening: met 1 DW functie van de trekker 5 dubbelwerkende functies bedienen. De Easy-Go is de meest eenvoudige optie voor bediening middels joysticks. Bij de keuze voor een bedieningssysteem is het belangrijk te bekijken hoeveel functies de tank heeft. Tot 5 functies kan men werken met een Easy-Go systeem. Wanneer er veel olie gevraagd wordt of een bemester mee aangestuurd dient te worden kan men kiezen voor een Load-Sensing bediening. 

De KAWCO Easy Bus is de eenvoudige versie van de KAWECO ISOBUS-Control. Bij de Easy Bus wordt standaard geen terminal meegeleverd omdat bediening via de terminal van de trekker mogelijk is. De bediening functioneert hetzelfde als de Load-Sensing bedieningskast maar dan via de terminal van de trekker. Het voordeel deze ISOBUS-bediening is dat het systeem zowel met diverse trekker terminals als externe terminals gebruikt kan worden. De Easy Bus is uit te breiden met een doorstroommeter en handmatige dosering.

KAWECO Load-Sensing comforthydrauliek met bedieningskast. De Load-Sensing past de oliestroom aan de vraag van de tank aan, zo wordt er niet onnodig olie rondgepompt. Met Load-Sensing zijn eenvoudig vele functies te bedienen. 

Zie video: KAWECO PROFI I Load-Sensing  Andocken

KAWECO PROFI I Banden

Alliance 750/45R 26.5 885 ø1360 (Zonder wielkasten)

Alliance 750/60R 30.5 885 ø1680 (Met wielkasten)

Alliance 650/60R 26.5 380 ø1450 (Zonder wielkasten)

Alliance 750/45R 26.5 380 ø1350 (Zonder wielkasten)

Alliance 650/65R 30.5 A380 (Met wielkasten)

Alliance 750/60R 30.5 A380 ø1680 (Met wielkasten)

 

 

Alliance 750/60R 30.5 A390 ø1670 (Met wielkasten)

BKT 750/60R30.5 FL-630 SUPER STB (Met wielkasten)

710/50R30,5  (Zonder wielkasten)

Michelin 750/60R 30.5 Cargo X BIB FLOTATION ø1680 (Met wielkasten)

Trelleborg 650/65R 30.5 Twin Radial (Met wielkasten)

Trelleborg 750/60R 30.5 Twin Radial ø1670 (Met wielkasten)

Vredestein 710/50R 30.5 Flotation Trac ø1495 (Zonder wielkasten)

Vredestein 650/65R 30.5 Flotation Trac (Met wielkasten)

Vredestein 750/60R 30.5 Flotation Trac ø1670 (Met wielkasten)

Heeft u een vraag over de
PROFI I?

Vul uw gegevens in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Privacy & Cookiebeleid

Foto album