PROFI III-Serie Mesttank

De KAWECO Profi III tankserie biedt u een groot aantal volledig uitgevoerde, professionele loonwerkerstanken. Kenmerkend voor elke PROFI III tank zijn het zware chassis en de onafhankelijk met twist-locks gemonteerde tank. Deze unieke bouwwijze zorgt ervoor dat trekkracht van de tractor alleen door het chassis wordt overgedragen naar de bemester. Hierdoor wordt de tank alleen gebruikt voor de mest en kan het chassis extra stabiel worden uitgevoerd. Standaard zijn alle PROFI III tanken voorzien van een doorstroommeter met rijsnelheidsafhankelijke dosering, door middel van een By-Pass-regeling. De dosering en alle andere hydraulische functies worden aangestuurd door de KAWECO PREMIUM ISO-BUS boordcomputer. Daarnaast is de PROFI III standaard uitgerust met een zware KAWECO LIFTMAX PRO hef en een Maxi Cut stenenvanger. 


De PROFI III is uitgerust voor het zware werk! 

Specificaties

Inhoud netto [L]:Tandem: 16.300, 18.500, 20.260, 23.200
Tridem: 23.000, 25.000, 28.000 30.000, 32.000
Onderstel:

Hydraulische pendelophanging, standaard met 2 grote accumulators voor optimale vering in lege en volle toestand.

Besturing:

Tandem t/m 20.000l = gedwongen besturing middels hydraulische cilinder links aan de dissel.

Tandem 23.200l = gedwongen besturing middels mobil Elektronik Besturingssysteem.

Tridem = t/m 25.000l voorste en achterste as hydraulisch gedwongen bestuurd.

Tridem = Vanaf 28.000l gedwongen besturing middels mobil Elektronik besturingssysteem.

Asafstand [mm]:1.810

Frame en tank constructie

Niet alleen het gewicht van een bemester, maar ook de lengte achter de tank bepaalt hoe zwaar het chassis van een tank belast wordt. Door meer dan 50 jaar ervaring in productie en engineering van tanken, weet KAWECO als geen ander hoe hiermee om te gaan. Het chassis van een PROFI III tank wordt speciaal geconstrueerd om als enige de krachten van de hef over te brengen naar de trekker. De tank wordt middels 6 twist-locks spanningsvrij gemonteerd op het chassis. Wanneer het chassis belast wordt met torsie-, trek- of drukkrachten, wordt de tank hoofdzakelijk gebruikt om de mest te dragen. Hierdoor kan de tank lichter gebouwd worden, hetgeen het totale gewicht weer ten goede komt.

Hefinrichting

Standaard beschikken alle tanken uit de PROFI III serie over de zware KAWECO LIFTMAX PRO hefinrichting. De hef is volledig aan het chassis gemonteerd, zodat er niet aan de tank wordt getrokken. De hef bereikt hiermee een dynamisch hefvermogen van 4.000 kg. De hefcilinders zijn dubbelwerkend waardoor deze instelbaar zijn op zowel drukken als ontlasten of ze zijn volledig drukloos. Door de standaard bediening van de hef achteraan de tank en de vanghaken aan de heflatten, is het aankoppelen van een bemester zeer eenvoudig.

Onderstel

Standaard zijn alle PROFI III tanken uitgevoerd met een hydraulische as-ophanging en een last-onafhankelijk veersysteem. Dit veersysteem beschikt over twee grote veeraccumulatoren die onafhankelijk van het gewicht, altijd een optimale vering garanderen. Optioneel is een as-ontlasting van de voorste as mogelijk bij zowel tandem- als drie-assers. De as-ontlasting zorgt voor meer oplegdruk, wanneer gewenst, maar kan de overige assen nooit overbelasten. Alle PROFI III tandem tanken beschikken over een gedwongen besturing van de achteras en de PROFI III tridem tanken sturen op de voorste en achterste as (optioneel op alle drie assen). De gedwongen besturing wordt aangestuurd middels een cilinder aan de dissel of optioneel via een elektronische potmeter en de standaard Load sensing hydrauliek.

Mestweg bij PTW tanken

Voordelen van de pomptankwagen zijn: precieze dosering en grote vulcapaciteit. De vulling van de tank blijft gegarandeerd, ongeacht de dikte van de mest. Daarnaast blijft de vulcapaciteit beter behouden bij een grotere zuigdiepte. Beperkingen van de pomptankwagen zijn: relatief hoge onderhoudskosten en meer slijtage. Ook wordt het eigengewicht van de machine hoger door het benodigde leidingwerk.  

Vullen
Uitbrengen
Vorige
Volgende

Mestweg en snijreiniger

Elke tank mest die wordt getransporteerd of uitgebracht zal eerst gevuld moeten worden. De capaciteit van het vullen is binnen de gehele cyclus het meest afhankelijk van de mestweg en dus van de opstelling van pomp, leidingwerk en snijreiniger. KAWECO kiest hier altijd voor een centrale opstelling van de pomp, midden onder de tank. Op deze manier ontstaat er een zo kort mogelijke mestweg met minder onnodige bochten en een centrale verdeling van het gewicht. Wanneer men de maximale pompcapaciteit wil benutten, moet het leidingwerk hierop aangepast worden. Dit betekent dat er standaard gewerkt wordt met 8″ leidingen aan de zuigzijde en maximaal twee keer 6″ aan de perszijde. Wanneer de capaciteit van de pomp groter wordt, zal het leidingwerk mee groeien. Dit betekent dat een 9.000 l/min pomp standaard 10″ aanzuig- en twee keer 8″ pers-leidingen heeft. Het vullen gaat door 2 persleidingen doordat de by-pass dan automatisch geopend wordt.

Pompen en zuigarmen

Om u als chauffeur te ontlasten biedt KAWECO een grote keuze mogelijkheid aan zuigarmen voor de PROFI III-serie. Elke zuigarm wordt bij voorkeur aan de rechterzijde van de tank geplaatst, om een zo kort mogelijke mestweg te creëren. Naast een zij-zuigarm levert KAWECO ook diverse kraan-, zwenk- of aandockarmen.

Om de pompcapaciteit nog beter te benutten adviseert KAWECO in veel gevallen om een maxivuller te monteren. Deze maxivuller bestaat uit een hydraulisch aangedreven schoepenrad die de mest in de aanzuigleiding perst, waardoor de onderdruk aan de pompzijde daalt. Deze extra pompondersteuning biedt vele voordelen die snel terug verdiend zijn. Zo wordt de onderdruk sterk gereduceerd waardoor de pomp minder intensief aan de mest hoeft te trekken. Dit verbetert de levensduur doordat slijtagedelen als lagers, rotoren en afdichtingen minder intensief belast worden.

Touch 800
Joystick
Joystick PRO
Vorige
Volgende

KAWECO ISO-BUS bediening

Standaard worden alle PROFI-III tanken aangestuurd met de KAWECO Premium bediening. Deze bediening kenmerkt zich door een grote hoeveelheid mogelijkheden en een overzichtelijke bediening. Standaard wordt deze geleverd met een multifunctionele joystick met 24 functies en een 5,7″ Basic Terminal. Optioneel kan er hier gekozen worden voor een 8″ of 11″ Touch Terminal en een Joystick PRO.

Wegen en bemonsteren

Door de unieke onafhankelijke bouw van chassis en tank zijn alle PROFI III tanken uit te voeren met een weegsysteem en monsterkabinet. De robuuste weegcellen worden middels een speciale montage geplaatst tussen het chassis en de tank. Hierdoor worden de hoogte van de tank en de bouwwijze van de mestweg niet beïnvloed.

Banden, wielen en bodemdruk

Door de unieke bouwwijze van de KAWECO PROFI III tanken zijn deze standaard al erg bodemvriendelijk. Wanneer dit wenselijk is, kan men kiezen voor een band met een diameter van 1800 mm en een breedte van 800 mm (Optioneel tot 900 mm). Deze banden zorgen voor een grotere “footprint” waardoor de bodem minder verdicht wordt. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden van deze banden is het mogelijk uw KAWECO PROFI III uit te voeren met een luchtdrukwissel systeem. Dit systeem kan eventueel gecombineerd worden met de bedieningscomputer om het e.e.a. te vereenvoudigen.

Opties voor Profi III

Ondanks de standaard zeer volledige uitvoering van de Profi III tanken, zijn er vele opties mogelijk om uw KAWECO PROFI III naar uw wens uit te voeren. Hierbij kan men denken aan tractie verhogende mogelijkheden zoals een topdrukcilinder of een twee compartimenten systeem. Zie de meest gekozen opties hieronder. 

KAWECO PROFI III standaard uitrusting

  • 2x ø 480  mm

De vulmeter bevindt zich  links, voor op de mesttank. ISOBUS in combinatie met de vulmeter maakt automatische omschakeling van vullen naar rondpompen mogelijk. Door de automatische afslag kan de tank niet overpompt raken omdat er overgeschakeld wordt van vullen naar rondpompen. De potmeter binnen de vulmeter zorgt voor een exacte bepaling van de tankinhoud.

Op de PROFI III zijn standaard wielkasten gemonteerd. Hierdoor kan men grotere banden monteren met een lager zwaartepunt van de tank. Vanaf 18 m3 is er een maximale bandenhoogte van 1800 mm mogelijk, bijvoorbeeld een 800/60R 32-band.

 

Door de 6 Twist-Lock montageplaten wordt er een krachtige basis gecreëerd voor een tank met een zware hef. De krachten van de hef worden op het chassis overgedragen en belasten de tank zelf daarmee aanzienlijk minder. Ook kan er op deze manier een weeg-en monstername gemonteerd worden. 


De KAWECO Liftmax Premium hefincrichting biedt u als eindgebruik flexibiliteit in het wisselen tussen bemesters. Door de hefinrichting kan de bemester drukken en ontlasten om op die manier de juiste werkdiepte in te stellen. De hefinrichting bestaat standaard uit een driepuntshefinrichting bij graslandinjecteurs en bouwlandinjecteurs. Bij een in de hefinrichting aangebouwde sleepvoetbemester wordt er gebruikt gemaakt van een vierpuntsophanging. Verder is de KAWECO Liftmax Premium voorzien van stikstofbollen waardoor ongewenste schokken aan de hefinrichting worden opgevangen. 

  • CAT III vanghaak op CAT III breedte 1.010 mm
  • Maximaal dynamisch hefvermogen: 4.000 kg (afhankelijk van uitvoering tank en bemester)

Een stenenvanger voorkomt verstoppingen en beschermt de verdringerpomp tegen vreemde voorwerpen. Door de grote inhoud van de reiniger wordt de meststroom afgeremd waardoor zware voorwerpen op de bodem blijven liggen. Eventuele voer- of stroresten worden door de hydraulisch aangedreven snijkop dermate verkleind dat zij zonder problemen door de pomp en de verdelers gaan. Telkens wanneer de snijkop opnieuw aangestuurd wordt, zal deze van draairichting veranderen zodat de rotorplaat altijd zuiver schoon blijft. De gelagerde, roterende snijmessen zijn door middel van een veer en moer voorgespannen op de hardox rotorplaat. Hierdoor worden deze continue geslepen waardoor de snijwerking gegarandeerd blijft.

 

De PROFI III is standaard uitgerust met hydraulische as-ophanging. Deze is voorzien van twee accumulatoren voor een optimale vering in lege en volle toestand. Door het grote aanpassingsvermogen ten opzichte van de ondergrond, rijdt de PROFI III comfortabel op de weg en in het veld. Daarnaast zorgt de hydraulische as-ophanging voor behoud van oplegdruk bij het werken met zware bemesters. Optioneel is de PROFI III uit te voeren met een lift-as (bij drie-assers) of as-ontlasting.

Door het gebruik van ISOBUS zijn trekkers eenvoudig te koppelen met werktuigen. De KAWECO ISOBUS Control maakt het mogelijk de tank te bedienen via de terminal van de trekker. Daarnaast is het mogelijk gebruik te maken van de functietoetsen van de trekker. Ook is de tank communiceerbaar met het GPS-systeem van de trekker waardoor bijvoorbeeld sectie-afsluiting mogelijk is. Wanneer snelheidsafhankelijke dosering is gewenst, zal er gekozen moeten worden voor de KAWECO ISOBUS Control. De stand van de By-Pass of het aantal omwentelingen van de mestpomp wordt hierbij automatisch geregeld op basis van de snelheid en de ingegeven streefwaarde. Standaaard wordt de KAWECO multifunctionele bedieningshendel en de KAWECO Basic Terminal meegeleverd. Alle functies van de mesttank zijn via deze terminal te bedienen en daarnaast kunnen er 24 functies aan de joystick toegewezen worden. Dit alles resulteert in eenvoudige bediening en  comfortabel werken!

KAWECO PROFI III opties

Elke KAWECO tank is standaard voorzien van een hoogwaardige behandeling. De binnenzijde is voorzien van een twee-componenten EPOXY-hars. De buitenzijde is gescoopeerd en met twee-componenten polyurethaanlak gespoten. De standaard kleur is KAWECO créme-wit met oranje. 
Optioneel zijn hierin twee RAL-kleuren te kiezen. Deze behandeling is velen malen duurzamer dan een zinklaag en zal ook na jaren zijn kleur behouden.

De vulopening bestaat uit een hydraulische schuif (600 mm) op een mangat. Met deze trechter kan de tank eenvoudig met een externe pomp gevuld worden. De trechter is voorzien van een lagerwerk waarmee goede afdichting gewaarborgd wordt. 


Het twee compartimenten systeem bestaat uit een extra klotsschot dat voorin de tank wordt gelast. Boven dit extra schot zit een buis met blinddeksel waardoor beide compartimenten met elkaar worden verbonden. Het voorste compartiment wordt met behulp van een bal afgesloten van het achterste compartiment. Tijdens het vullen van de tank zal de bal omhoog gaan, waardoor de gehele tank gevuld wordt. Tijdens het legen zal de bal voor het gat komen en daardoor het voorste compartiment afsluiten. Dit zorgt voor behoud van oplegdruk en tractie tijdens het bemesten. Wanneer het niveau echter dermate laag is, zal mest geleidelijk vanuit het voorste compartiment naar achter stromen waardoor de tank volledig leeg gereden kan worden. Een twee compartimenten systeem is alleen af-fabriek leverbaar bij een PTW-tank.


Door het grote kijkglas ontstaat zicht op de inhoud van de tank. Het vulniveau is op deze manier  vanaf een bepaalde inhoud te volgen.

  • Afmetingen glas: 260mmx120mm


Standaard is de PROFI III voorzien van hydraulische besturing. Bij zwaardere machines met grotere banden kan men een elektronische besturing opbouwen voor extra wendbaarheid. Dit geldt ook zeker wanneer er veel achteruit gereden wordt (koppelpunt 250mm links naast trekpunt). 

Voorbereiding voor topdrukcilinder.

De KAWECO topdrukcilinder is bedoeld voor extra rijcomfort een een optimale verdeling van het gewicht. De cilinder kan zowel duwen als trekken en kan traploos ingesteld worden via de ISO-BUS. Zo kan er op de weg of in het veld extra druk naar de vooras van de trekker gebracht worden voor een optimale gewichtsverdeling. 

• Snijreiniger 10″ met hydraulisch aangedreven snijwerk
• Benodigt hydr. Vermogen: 25 l/min
• Alleen i.c.m. 9.000 l/min pomp

Bij een grotere pomp van 9.000l/min is er ook een grotere doorstroom van mest benodigd. Voor maximale capaciteit bouwt KAWECO vanaf een 9.000l/min pomp de complete aanzuigweg 10″. Hierbij wordt de drukzijde vergroot van 6″ naar 8″ leidingen.

Deze slanghouder voorkomt het buigen van de 6″ slang die naar de bemester gaat.

 

Voor het overpompen van mest of het leegpompen van een silo kan de PTW tank uitgevoerd worden met een extra driewegrkaan. (I.c.m. 6.000 l/min pomp.)

 • t.b.v. laag andocken (locatie afsluiter: bij snijkast)
• Draaipunt onder bestuurd middels cilinder
• Std. Incl. Afsluiter en ontluchtingsventiel in uiteinde

De PROFI III is uit te rusten met 8″ aandockarm . De zuigarm verlicht de dagelijkse arbeid en zorgt er voor dat je snel en gemakkelijk kan vullen met een aandockstation. 

Optioneel in combinatie met een maxivuller voor optimale capaciteit. 

• t.b.v. laag andocken met extra draaipunt (locatie afsluiter: bij snijkast)
• Draaipunt onder bestuurd middels cilinder
• Std. Incl. Afsluiter en ontluchtingsventiel in uiteinde

• Zuigarm rechter zijde
• Draaipunt onder bestuurd middels cilinder
• Draaipunt boven bestuurd middels cilinder
• Std. Afsluiter tussen zuigarm en snijreiniger
• Max rijkhoogte +/- 3.80 mtr. Niet geschikt om aan te docken.

De KAWECO zuigarm bespaart u kostbare tijd en maakt het vullen gemakkelijker. Optioneel is de zuigarm uit te voeren met een maxivuller voor optimale capaciteit. 

• Zuigarm rechter zijde
• Draaipunt onder bestuurd middels cilinder
• Tweede draaipunt bestuurd middels spindelmotor
• Std. Afsluiter tussen zuigarm en snijreiniger

De KAWECO zuigarm bespaart u kostbare tijd en maakt het vullen gemakkelijker. De PRO versie is uitgerust met een draaikrans voor een groter draaibereik. Optioneel is de zuigarm uit te voeren met een maxivuller voor optimale capaciteit.

De andockkogel wordt i.c.b.m de PRO zuigarm aanbevolen voor het aandocken aan aanvoertanks. Deze kogel komt in de plaats van de standaard 8″ slang (alleen met zuigarm PRO).

• Zuigarm rechter zijde
• Eerste draaipunt bestuurd middels cilinder
• Tweede draaipunt bestuurd middels spindelmotor
• Std. Afsluiter tussen zuigarm en snijreiniger
• Alleen i.c.m. 9.000 l/min pomp

.

 

 

• Zwenk-andockarm rechts 10″, 1.400mm uitschuifbaar 
• Eén knikpunt bedient middels twee hydraulische cilinder
• Std. Met Maxivuller
• Std. Inclusief 8″ Guillitione-afsluiter

• Eén knikpunt bedient middels een hydraulische cilinder
• Std. 8″ maxivuller
• Std. 8″ std. Aflsluiter onder de maxivuller 
• Std. Spiegels aan de front unit ivm verkeersveiligheid
• Std. Verlichting voor in front unit
 

Met de KAWECO FRONT-UNIT kunt gemakkelijk aandocken bij een aanvoertank. Met de arm voor de cabine heb je perfect zicht. Ook kan de bemester altijd uitgeklapt blijven omdat je niet zijdelings langs de aanvoertank hoeft te staan. 

•  Benodigd hydraulisch vermogen: 45 l/min

De maxivuller wordt aanbevolen bij dikkere mest of wanneer de mest uit een diepere kelder gezogen moet worden. De maxivuller ontlast ook de mestpomp waardoor deze minder aan slijtage onderhevig is. Daarnaast garandeerd de KAWECO maxivuller een sneller laadproces.

• Afsluiter word gemonterd i.p.v. afsluiter tussen zuigarm en stenenvanger.

Deze guillotine-afsluiter zorgt ervoor dat de zuigarm minder nalekt.

 

De KAWECO schuif-as zorgt dat je zo min mogelijk door hetzelfde spoor rijdt. Dit zorgt voor een minimale bodemdruk en minder insporing. 

Met een luchtdrukwissel systeem kun je druk van de banden laten bij het gebruik in het veld. De compressor wordt aangedreven door het Load-Sensing systeem. Door de grote hoeveelheid olie die gevraagd wordt is het veelal niet mogelijk om te bemesten en op te pompen tegelijk.

Met een luchtdrukwissel systeem kun je druk van de banden laten bij het gebruik in het veld. De compressor wordt aangedreven door het Load-Sensing systeem. Door de grote hoeveelheid olie die gevraagd wordt is het veelal niet mogelijk om te bemesten en op te pompen tegelijk.

De KAWECO PRO joystick maakt het mogelijk om een zuigarm proportioneel te bedienen. (incl. aangepaste functie).

• Gesloten Load-Sensing systeem voor het aandrijven van (alleen) de mestpomp
• Inclusief bypass in tank
• Dosering via rpm senosor pomp i.p.v. doorstroommeter
• Alle overige functies aan de tank worden bedient via LS van trekker

De Hydro Dynamic maakt het mogelijk om geheel traploos mest uit te brengen. De dosering wordt geregeld middels de omwentelingen van de mestpomp. Met dit systeem kan de afgifte snel gestuurd worden wanneer er bijvoorbeeld met sectie afsluiting gewerkt wordt.

• De extra LS pomp stuurt een apart Bucher blok aan met drie secties, welke de snijreiniger, maxivuller en verdeler aanstuurt.
• Grotere olietank, groter retour filter en een apart filter voor de lekaansluiting.
• Lager motortoerental bij vullen, minder olie van de trekker benodigd.

KAWECO PROFI III Banden

BKT 750/60R30.5 FL-630 SUPER STB

BKT 750/60R30.5 FL-693M Ridemax

BKT 850/50R30.5 FL-693M Ridemax

 

Alliance 750/60R 30.5 885 ø1680

Alliance 750/60R 30.5 A380 ø1680

Alliance 800/60R 32 A380

Alliance 800/60R 32 389 VF

Alliance 750/60R 30.5 A390 ø1670

Alliance 750/60R 30.5 A390 HD ø1670

Alliance 850/50R 30 I-390

Alliance 800/60R 32 I-390 ø1800

Trelleborg 750/60R 30.5 Twin Radial ø1670

Trelleborg 850/50R 30.5 Twin Radial

Vredestein 750/60R 30.5 Flotation Trac ø1670

Vredestein 850/50R 30.5 Flotation Trac

Vredestein 800/60R 32 Flotation Trac I ø1800

Michelin 850/50R 30.5 Cargo X BIB ø1628

Michelin 750/60R 30.5 Cargo X BIB FLOTATION ø1680

Mitas 750/60R 30.5 Agriterra 03 ø1670

Mitas 850/50R 30.5 Agriterra 02 ø1625

Heeft u een vraag over de
PROFI III?

Vul uw gegevens in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Privacy & Cookiebeleid