RADIUM 245 & 250

De KAWECO RADIUM silagewagens zijn een bewezen concept. Door de jaren heen zijn er meer dan 2.100 silagewagens geproduceerd, die allen hun weg vonden naast gras en maishakselaars over heel Europa. De zeer degelijk en stabiele bouwwijze maakt een RADIUM uniek en komt voort uit haar oorsprong van mais silagewagen.

In 2019 is de RADIUM vernieuwd naar de 2.0 versie. De belangrijkste wijzigingen zijn het design, de totale hoogte onder de 4 meter inclusief R30,5 banden, en het sneller lossen.

De RADIUM silagewagens zijn leverbaar in 4 verschillende typen:

  • 2 assige RADIUM 245, 250 en 255 serie
  • 3 assige RADIUM 260 serie

Laat u verassen door de hoge lossnelheid!

Onderstel

De RADIUM 245 en 250 hebben standaard een boogie geveerd onderstel met een nalopend gestuurde achteras. Optioneel is deze hydraulisch te besturen en hydraulisch geveerd. De vering zorgt ervoor dat hoge piekbelastingen worden opgevangen en niet worden doorgegeven aan het chassis en de opbouw, ook op de mais/gras kuil zorgt het onderstel ervoor dat de wagen zeer stabiel is. De gestuurde assen zorgen voor zo weinig mogelijk schade aan de structuur van de grond, ook de banden slijtage neemt dankzij de gestuurde assen significant af. De dissel van de RADIUM 245 en 250 is standaard geveerd door middel van kunststof balgen, optioneel kan de wagen ook uitgevoerd worden met hydraulische disselvering.

Het onderstel bestaat uit twee stabiele en degelijke UNP langsliggers waaraan alle essentiële componenten worden gelast. Deze bouwwijze garandeert maximale sterkte tijdens de zware omstandigheden van de mais oogst. Het chassis is door de jarenlange ervaring een bewezen concept. Door de bovenbouw middels twist-lock snel sluitingen op het onderstel te monteren worden torsie krachten vanuit het chassis nauwelijks overgedragen aan de bovenbouw.

De bovenbouw

De RADIUM is de eerste silagewagen met een conische opbouw: de achterkant is 5 cm breder dan de voorkant. Dit garandeert een goed los proces, ongeacht welk silageproduct er gelost wordt. De transportvloer is gegalvaniseerd voor een zo lang mogelijke betrouwbare levensduur.

Voorwand

De voorwand van de silage wagens is vervaardigd uit een roosterplaat, zodat de bestuurder een perfect zicht heeft op het laadproces van de wagen. Het bovenste gedeelte van de voorwand is hydraulisch neerklapbaar, dit vergemakkelijkt het laadproces bij het los maaien van een nieuw maisveld.

Een andere oplossing voor het snel en makkelijk los maaien van een nieuw maisveld is de kippende RADIUM serie, deze versie maakt het makkelijk om achterwaarts achter de hakselaar aan te rijden

Achterklep

De achterklep is voorzien van een mechanische transport beveiliging om een veilig transport zeker te stellen. Hydraulische cilinders heffen de achterklep eerst verticaal op tot dat deze vrijkomt, daarna kan de klep pas geopend worden.

Bodemketting

Alle RADIUM silagewagens zijn uitgevoerd met 4 sterke en duurzame kettingen die aangedreven worden door een dubbele aandrijving. De ketting en de dubbele aandrijving maken het lossen makkelijk, snel en betrouwbaar. De onderhoudsarme bodemketting is geplaatst tussen het chassis en de opbouw zodat deze optimaal beschermd is. De nieuwe RADIUM 2.0 lost aanzienlijk sneller dan zijn voorganger, daarom is er gekozen om te werken met een ander type ketting. Wagens zonder doseerwalsen hebben een hydraulisch aandrijving, wagens met doseerwalsen zijn uitgevoerd met een mechanische aandrijving. Ook de doseerwalsen worden mechanisch aangedreven en zijn aan elkaar gekoppeld doormiddel van een ketting overbrenging. Automatische kettingspanners zorgen ten alle tijden voor een juiste kettingspanning.

Doseerwalsen

De RADIUM silagewagens kunnen ook uitgevoerd worden met doseerwalsen, die zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het silage product over uw silo. Door de gelijkmatige verdeling over de complete lengte van uw silo, heeft u minder tijd nodig om de silo met de shovel/tractor te egaliseren en aan te rijden. Dit resulteert in een hogere silage kwaliteit en in een hogere capaciteit van uw hakselploeg.

Aangedreven assen

Door de zeer stabiele bouwwijze van het onderstel is het mogelijk om uw RADIUM uit te voeren met aangedreven assen. In de meest extreme gevallen kan er tot 9.000 kg extra trekkend vermogen op het chassis worden overgebracht.

De assen worden mechanisch aangedreven, deze mechanische aandrijving levert onder elke situatie trekkracht en zal de wagen zolang de trekker vermogen levert blijven door lopen. Ook is het eenvoudig mogelijk om een langs- of dwarssper te realiseren. Om de veiligheid van het systeem en de chauffeur te garanderen maakt KAWECO gebruik van een inschakelbare koppeling. Deze zorgt ervoor dat in elke situatie de aandrijving los gekoppeld kan worden.

Een groot voordeel is een lager brandstofverbruik door een gelijkmatigere verdeling van het vermogen bij zowel zwaardere omstandigheden in het veld als op de kuil. Geen extra sleeptractor benodigd wanneer de omstandigheden in het veld zwaarder worden of de silo’s hoger. Ten alle tijden lossen op de kuil waardoor er niet onnodig silage tegen de silo opgeschoven hoeft te worden en er meer tijd overblijft voor het verdelen en vastrijden van de silo’s.

KAWECO RADIUM OPTIES

Mechanische  bodemkettingaandrijving in plaats van hydraulisch, alleen bij P-wagen. 

Afdekking ter voorkoming van afvallende lading. Deze afdekking klapt in de breedte uit en in. 

Drie keer markeringsverlichting (LED) aan de zijkant van de wagen.

Door het opkippen van de bovenbouw van de silagewagen wordt het losmaaien van maïspercelen vergemakkelijkt. 

Daarnaast wordt tijdens het losproces de bodemketting meer ontzien.

Hydraulische pendelophanging in plaats van buggy-onderstel. 

Heeft u een vraag over de
RADIUM?

Vul uw gegevens in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Privacy & Cookiebeleid

Foto album

KAWECO RADIUM 245 loonbedrijf Post Aarlanderveen