RADIUM 255

Groter wordende zelfrijdende hakselaars, Shredlage hakselgoed en grotere afstanden vragen om grotere silagewagens. KAWECO ‘s antwoord: de RADIUM 255 en 260. Met een inhoud van 47m3 is de KAWECO RADIUM 55 één van de grootste wagens in de markt en beschikt net als de RADIUM 245 & 250 over de vele doorslaggevende voordelen.

In 2019 is de RADIUM vernieuwd naar de 2.0 versie. De belangrijkste wijzigingen zijn het design, de totale hoogte onder de 4 meter inclusief R30,5 banden, en het sneller lossen.

Laat u verassen door de hoge lossnelheid!

Onderstel

Door het enorme volume van een RADIUM 255 word het onderstel intensief belast. Om dit alles beheersbaar te houden, beschikt de RADIUM 255 standaard over hydraulische asophanging en een gedwongen besturing. De hydraulische asophanging is uitgevoerd met een lastafhankelijk twee kamer stikstof veersysteem. Deze vering zorgt voor een optimale verhouding tussen belasting, veerweg en snelheid waardoor perfecte rij-eigenschappen ontstaan. Door de standaard grotere as-afstand is het mogelijk om R30,5 banden te monteren tot een hoogte van 1500 mm zonder over de 4 meter hoogte te komen (Inclusief afdekking).

Smalle dissel

De nieuwe RADIUM 2 is uitgerust met een super slanke dissel. Dit maakt het nieuwe RADIUM gemakkelijk om te draaien in alle omstandigheden. De smalle dissel is speciaal ontworpen om de stuurcilinder te beschermen (optioneel met gedwongen besturing). Het lange ontwerp van de dissel maakt de wagen comfortabel om mee te rijden. Optioneel kan de RADIUM worden uitgerust met hydraulische disselvering.

De bovenbouw

De RADIUM is de eerste silagewagen met een conische opbouw: de achterkant is 5 cm breder dan de voorkant. Dit garandeert een goed los proces, ongeacht welk silageproduct er gelost wordt. De transportvloer, kettingen en zijwanden zijn gegalvaniseerd voor een zo lang mogelijke betrouwbare levensduur. De nieuwe RADIUM 2 heeft geschroefde zijrongen voor het flexibel uitwisselen van delen.

Voorwand

De voorwand van de silage wagens is vervaardigd uit een roosterplaat, zodat de bestuurder een perfect zicht heeft op het laadproces van de wagen. Het bovenste gedeelte van de voorwand is hydraulisch neerklapbaar, dit vergemakkelijkt het laadproces bij het los maaien van een nieuw maisveld.

Een andere oplossing voor het snel en makkelijk los maaien van een nieuw maisveld is de kippende RADIUM serie, deze versie maakt het makkelijk om achterwaarts achter de hakselaar aan te rijden.

Achterklep

De achterklep is voorzien van een mechanische transport beveiliging om een veilig transport zeker te stellen. Hydraulische cilinders heffen de achterklep eerst verticaal op tot dat deze vrijkomt, daarna kan de klep pas geopend worden. De nieuwe RADIUM 2 is uitgerust met een volledig sluitende achterklep.

Bodemketting

Alle RADIUM silagewagens zijn uitgevoerd met 4 sterke en duurzame kettingen die aangedreven worden door een dubbele aandrijving. De ketting en de dubbele aandrijving maken het lossen makkelijk, snel en betrouwbaar. De onderhoudsarme bodemketting is geplaatst tussen het chassis en de opbouw zodat deze optimaal beschermd is. De nieuwe RADIUM 2.0 lost aanzienlijk sneller dan zijn voorganger, daarom is er gekozen om te werken met een ander type ketting. Wagens zonder doseerwalsen hebben een hydraulisch aandrijving, wagens met doseerwalsen zijn uitgevoerd met een mechanische aandrijving. Ook de doseerwalsen worden mechanisch aangedreven en zijn aan elkaar gekoppeld doormiddel van een ketting overbrenging. Automatische kettingspanners zorgen ten alle tijden voor een juiste kettingspanning.

Doseerwalsen

De RADIUM silagewagens kunnen ook uitgevoerd worden met doseerwalsen, die zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het silage product over uw silo. Door de gelijkmatige verdeling over de complete lengte van uw silo, heeft u minder tijd nodig om de silo met de shovel/tractor te egaliseren en aan te rijden. Dit resulteert in een hogere silage kwaliteit en in een hogere capaciteit van uw hakselploeg.

Aangedreven assen

Door de zeer stabiele bouwwijze van het onderstel is het mogelijk om uw RADIUM uit te voeren met aangedreven assen. In de meest extreme gevallen kan er tot 9.000 kg extra trekkend vermogen op het chassis worden overgebracht.

De assen worden mechanisch aangedreven, deze mechanische aandrijving levert onder elke situatie trekkracht en zal de wagen zolang de trekker vermogen levert blijven door lopen. Ook is het eenvoudig mogelijk om een langs- of dwarssper te realiseren. Om de veiligheid van het systeem en de chauffeur te garanderen maakt KAWECO gebruik van een inschakelbare koppeling. Deze zorgt ervoor dat in elke situatie de aandrijving los gekoppeld kan worden.

Een groot voordeel is een lager brandstofverbruik door een gelijkmatigere verdeling van het vermogen bij zowel zwaardere omstandigheden in het veld als op de kuil. Geen extra sleeptractor benodigd wanneer de omstandigheden in het veld zwaarder worden of de silo’s hoger. Ten alle tijden lossen op de kuil waardoor er niet onnodig silage tegen de silo opgeschoven hoeft te worden en er meer tijd overblijft voor het verdelen en vastrijden van de silo’s.

KAWECO RADIUM OPTIES

Mechanische  bodemkettingaandrijving in plaats van hydraulisch, alleen bij P-wagen. 

Afdekking ter voorkoming van afvallende lading. Deze afdekking klapt in de breedte uit en in. 

Drie keer markeringsverlichting (LED) aan de zijkant van de wagen.

Door het opkippen van de bovenbouw van de silagewagen wordt het losmaaien van maïspercelen vergemakkelijkt. 

Daarnaast wordt tijdens het losproces de bodemketting meer ontzien.

Hydraulische pendelophanging (Standaard bij de RADIUM 255). 

Heeft u een vraag over de
RADIUM?

Vul uw gegevens in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Privacy & Cookiebeleid

Foto album