RADIUM 260

De KAWECO RADIUM 260 heeft plaats voor maar liefst 52m3 silage. Deze tridem silagewagen is als vlaggenschip de grootste silagewagen leverbaar in de markt. Standaard voorzien van hydraulische asophanging, dissel vering en gedwongen besturing, maken deze wagen perfect bestuurbaar.

In 2019 is de RADIUM vernieuwd naar de 2.0 versie. De belangrijkste wijzigingen zijn het design, de totale hoogte onder de 4 meter inclusief R30,5 banden, en het sneller lossen.

Laat u verassen door de hoge lossnelheid!

Onderstel

Door het enorme volume van een RADIUM 260 wordt het onderstel intensief belast. Om dit alles beheersbaar te houden, beschikt de RADIUM 260 standaard over hydraulische asophanging en een gedwongen besturing. De hydraulische asophanging is uitgevoerd met een lastafhankelijk twee kamer stikstof veersysteem. Deze vering zorgt voor een optimale verhouding tussen belasting, veerweg en snelheid waardoor perfecte rij-eigenschappen ontstaan. Door de standaard grotere as-afstand is het mogelijk om R30,5 banden te monteren tot een hoogte van 1500 mm zonder over de 4 meter hoogte te komen (Inclusief afdekking).

De bovenbouw

De RADIUM is de eerste silagewagen met een conische opbouw: de achterkant is 5 cm breder dan de voorkant. Dit garandeert een goed los proces, ongeacht welk silageproduct er gelost wordt. De transportvloer, kettingen en zijwanden zijn gegalvaniseerd voor een zo lang mogelijk betrouwbare levensduur. Door het volledig aflassen van de zijrongen ontstaat een zeer lichtgewicht maar stabiele zijwand.

Voorwand

De voorwand van de silagewagens is vervaardigd uit een roosterplaat, zodat de bestuurder een perfect zicht heeft op het laadproces van de wagen. Het bovenste gedeelte van de voorwand is hydraulisch neerklapbaar, dit vergemakkelijkt het laadproces bij het los maaien van een nieuw maisveld. Een andere oplossing voor het snel en makkelijk los maaien van een nieuw maisveld is de kippende RADIUM serie, deze versie maakt het makkelijk om achterwaarts achter de hakselaar aan te rijden.

Achterklep

De achterklep is voorzien van een mechanische transport beveiliging om een veilig transport zeker te stellen. Hydraulische cilinders heffen de achterklep eerst verticaal op tot dat deze vrijkomt, daarna kan de klep pas geopend worden. De achterklep van de nieuwe RADIUM sluit perfect af zodat er niet gemorst wordt tijdens transport. 

Bodemketting

Alle RADIUM silagewagens zijn uitgevoerd met 4 sterke en duurzame kettingen die aangedreven worden door een dubbele aandrijving. De ketting en de dubbele aandrijving maken het lossen makkelijk, snel en betrouwbaar. De onderhoudsarme bodemketting is geplaatst tussen het chassis en de opbouw zodat deze optimaal beschermd is. De nieuwe RADIUM 2.0 lost aanzienlijk sneller dan zijn voorganger, daarom is er gekozen om te werken met een ander type ketting. Wagens zonder doseerwalsen hebben een hydraulisch aandrijving, wagens met doseerwalsen zijn uitgevoerd met een mechanische aandrijving. Ook de doseerwalsen worden mechanisch aangedreven en zijn aan elkaar gekoppeld doormiddel van een ketting overbrenging. Automatische kettingspanners zorgen ten alle tijden voor een juiste kettingspanning.

Doseerwalsen

De RADIUM silagewagens kunnen ook uitgevoerd worden met doseerwalsen, die zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het silage product over uw silo. Door de gelijkmatige verdeling over de complete lengte van uw silo, heeft u minder tijd nodig om de silo met de shovel/tractor te egaliseren en aan te rijden. Dit resulteert in een hogere silage kwaliteit en in een hogere capaciteit van uw hakselploeg.

KAWECO RADIUM OPTIES

Mechanische  bodemkettingaandrijving in plaats van hydraulisch, alleen bij P-wagen. 

Afdekking ter voorkoming van afvallende lading. Deze afdekking klapt in de breedte uit en in. 

Drie keer markeringsverlichting (LED) aan de zijkant van de wagen.

Door het opkippen van de bovenbouw van de silagewagen wordt het losmaaien van maïspercelen vergemakkelijkt. 

Daarnaast wordt tijdens het losproces de bodemketting meer ontzien.

Hydraulische pendelophanging (standaard bij de RADIUM 60).

Heeft u een vraag over de
RADIUM?

Vul uw gegevens in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Privacy & Cookiebeleid