Turbo Tanken

De KAWECO TURBO tanken zijn speciaal ontwikkeld voor agrarische ondernemers die de grootste capaciteit verlangen. Alles binnen de Turbo Tanken serie is gefocust op capaciteit zonder concessies op welk front dan ook. De tanken onderscheiden zich in een speciale bouwwijze. Deze bouwwijze biedt de mogelijkheid om te werken met een speciale kraanarm met een grote reikwijdte en een enorme pompcapaciteit. Naast deze kraanarm biedt deze bouwwijze de mogelijkheid om hoge en brede banden te monteren zonder het zwaartepunt te verhogen of boven de 4 meter hoogte uit te komen. De Turbo tanken zijn beschikbaar in zowel tandem-, tridem- als vier-assige uitvoering. Alle tanken binnen deze serie zijn in de HYDRO- of PTO-uitvoering beschikbaar.

KAWECO TURBO TANKEN zijn ontwikkeld voor enorme capaciteit, maak gebruik van onze ervaring!

Unieke bouwwijze

Alle KAWECO Turbo Tanken beschikken over een unieke en doordachte bouwwijze van chassis, tank en opties. Het chassis is net als de wielkasten direct in de tank geïntegreerd waardoor een enorm stabiel geheel ontstaat. Daarnaast biedt deze bouwwijze een laag eigen zwaartepunt en de mogelijkheid om binnen de wettelijke regels een kraanarm bovenop de tank te monteren. De kraanarm wordt gemonteerd op een speciaal plateau voor op de tank.

Twee uitvoeringen

De basis Turbo tank wordt gevuld middels de centrifugaalpomp die gemonteerd is aan de kraanarm die op zijn beurt wordt aangedreven door de hydrauliek van de trekker. Uitgebracht wordt de mest via de centrifugaalpomp voor in de dissel. Deze pomp wordt middels de aftakas van de trekker aangedreven. Dit PTO-systeem kenmerkt zich door hoge capaciteit, eenvoud en weinig slijtage.

Wanneer het echter gewenst is om anders dan middels de kraanarm te vullen, wordt er in plaats van de standaard centrifugaalpomp in de dissel, een verdringer pomp gemonteerd. Zowel de centrifugaal pomp aan de kraanarm als de verdringerpomp worden aangedreven middels een eigen boordhydrauliek (HYDRO systeem) op de tank. Deze boordhydrauliek verhoogt de capaciteit van de vulpomp tot een maximum van 15.000 l/min.

Kraanarm met centrifugaalpomp techniek

De Hightech KAWECO TURBO kraanarm beschikt over twee 6″ leidingen en heeft een draaihoek van 200 graden. Daarbij is het mogelijk om het laatste deel 1.700 mm uit te schuiven. Hiermee is het mogelijk om de tank zowel vanuit een 4 meter hoge silo als vanuit een 3,80 meter diepe mestkelder te vullen. In de HYDRO uitvoering vult de pomp een 25m3 tank binnen 2 minuten. De ontluchting van de tank loopt via de kraanarm waardoor het vullen ten alle tijde schoon verloopt en de tank altijd 100% gevuld wordt. Optioneel is het tevens ook mogelijk om de tank weer te lossen via de kraanarm.

Hefinrichting

Aan de TURBO tanken met een CAT ||| hefinrichting kunnen nagenoeg alle bemesters worden gemonteerd. De hefinrichting is zo dat krachten direct vanuit de hef verdeeld worden. Standaard is de tank mechanisch voorbereid voor montage van een sleepslang of sleepvoet bemester tot 36 meter werkbreedte.

Vul uw gegevens in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Privacy & Cookiebeleid