Skip to content

RADIUM silagewagen

De alom bekende KAWECO RADIUM silagewagen is 2019 vernieuwd. De RADIUM 2 is zoals we gewend zijn in 4 types te verkrijgen, waaronder drie twee-assers (245, 250, 255) en een drie-asser (260). De KAWECO RADIUM 2 staat voor de vertrouwde kwaliteit in een nieuw jasje.

Grotere lossnelheid

De RADIUM 2 is op een aantal details vernieuwd. De lossnelheid is aanzienlijk omhoog gebracht tot wel 23,9 m/min. Daarmee is ook de aandrijving van de bodemketting aangepast, zo zijn er in de nieuwe RADIUM wagen aan beide kanten aandrijfkasten gemonteerd. Ook de nestwielen en kettingen zijn van een zwaarder type om de extreem hoge breuklast te kunnen waarborgen. Dit betekend sneller lossen op de bult waardoor er meer tijd overblijft om de kuil aan te rijden.

Minder rolweerstand

De afmetingen van de RADIUM 2 zijn dusdanig veranderd dat de wagen probleemloos uitgevoerd kan worden met R30,5 banden en nog steeds onder de 4 meter totaalhoogte blijft inclusief afdekking. Zo heeft de wagen een lagere rolweerstand en loopt hij gemakkelijker over het land of de kuil op. Daarnaast resulteert dit in een lage bodemdruk en minder insporing.

Bewezen principe

De bouwwijze van de RADIUM 1 is nog terug te vinden in het nieuwe type. De RADIUM 1 bewijst zich al meer dan 25 jaar als betrouwbare partner in de gras-en maisoogst. Hakselen zonder zorgen!

Conische opbouw

Om het lossen nog sneller te maken zijn de RADIUM wagens voorzien van een Conische bovenbouw. Deze succesvolle bouwwijze heeft zich de afgelopen 25 jaar bewezen. De bovenbouw is met Twist-Locks op het chassis gebouwd. Hierdoor wordt de trekkracht van de trekker zo min mogelijk overgebracht op de bak.

Optimaal rijcomfort

De nieuwe RADIUM is met zijn slanke dissel een genot voor de chauffeur, de bouwwijze komt het rijcomfort enorm ten goede. De RADIUM is wendbaar en stabiel op de weg en in het veld. De lange dissel is onder het chassis gebouwd en met kunststof (Of hydraulische) demping uitgerust. Comfortabel op de weg, wendbaar op het erf!