OPTI-JECT

De OPTI-JECT bemester serie is een volledig in Nederland ontwikkeld en geproduceerd product van hoge kwaliteit. Door de jarenlange ervaring in mest injectie weet KAWECO de behoefte van de agrariër feilloos te vertalen in een perfecte bemester. De bemester is eenvoudig en zeer licht van gewicht. Het frame en de elementen zijn compleet verzinkt. De lagers van de bemesterschijven zijn toegankelijk en makkelijk te smeren. Hierdoor is de bemester eenvoudig te onderhouden. De drukveer zorgt dat de machine bodemvolgend is met de 30 cm bolle schijf. Het spoorvolgende element zorgt voor uitmuntend resultaat.

Verkrijgbaar in de werkbreedtes 5,60, 6,40, 7,20 en 8 meter. Belangrijke speerpunten voor deze serie zijn bemestingskwaliteit, lichtgewicht en eenvoud. Door de toepassing van enkele unieke constructieve oplossingen is het een machine die zowel voor de loonwerker als voor de melkveehouder de perfecte oplossing biedt.

Specificaties

Werkbreedte [m]: 5,60, 6,40, 7,20 en 8.00
Schijven ø [mm]: Gegoten ø300
Rijafstand [cm]: 20 cm
Aantal verdelers / type: KAWECO SV 40
Aantal elementen: 5.60 = 14 / 6.40 = 16 / 7.20 = 18 / 8.00 = 20
Transportvergrendeling: Automatische Transportvergrendeling met hydraulische cilinders en veren.
Transportbreedte: 2850 cm
Afsluiters: Mechanisch – Optioneel hydraulisch

Het OPTI-JECT element

Middels het drukveer systeem met de 2 bolle schijven van 30 cm wordt de mest in de grond gewerkt. Door deze ophanging in kunststof lagerbussen kan het element enkele graden bewegen ten opzichte van het hoofdframe. De grote schijven zorgen voor het licht trekken van de machine en voor een keurig resultaat. De mechanische of hydraulische afsluiters maken precies werken op de kopakker mogelijk.

Uitloopvoeten

De speciaal door KAWECO ontwikkelde uitloopvoeten hebben direct onderaan een extra diepe bocht waardoor de mest in de rijrichting wordt afgelegd. Dit voorkomt het opspatten van mest zodra deze contact maakt met de bodem. De mest komt hierdoor beter in de getrokken gleuf terecht. Een speciale hard stalen vinger vóór de injectievoet zorgt ervoor dat gewas pollen niet in contact komen met de uitloopvoet. Dit voorkomt eventuele verontreiniging. Door het monteren van de slang direct in de uitloopvoet ontstaat een mestuitloop zonder kragen waardoor verstoppingen nagenoeg onmogelijk zijn.

Verdeling

Alle KAWECO OPTI-JECT bemesters zijn uitgevoerd met een KAWECO SV verdeler. Alle verdelers zijn uitgevoerd met zelf slijpende en roterende messen die over een hardoxe stalen plaat lopen. Dit principe zorgt voor een agressieve versnijding en prima verdeling ongeacht de gift.

De KAWECO OPTI-JECT is uitgevoerd met één horizontale verdeler met uitlopen. De verdeler wordt hydraulisch aangedreven en is middels een dubbele vetkoordafdichting volledig beschermt.

Heeft u een vraag over de
OPTI-JECT?

Vul uw gegevens in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Privacy & Cookiebeleid

Foto album