Zwanenhals DOUBLE TWIN SHIFT

Geen enkele andere mesttank met vergelijkbare inhoud is zo bodemvriendelijk als een KAWECO DOUBLE TWIN Shift. Combineer dit met de efficiëntie van een CLAAS XERION en de wendbaarheid van een zwanenhals tank en u heeft de perfecte zelfrijder.

Met een volume van 21.000 liter produceert KAWECO de grootste enkelas tank op de markt. Het onderstel maakt het mogelijk de bodemdruk zeer laag te houden ondanks het grote volume van de tank. KAWECO is de uitvinder van het DOUBLE TWIN (SHIFT) onderstel waarbij 4 grote tractorwielen op 1 rij staan. Hierdoor heeft de tank de wendbaarheid van een enkelassige bemestertank, maar het draagvermogen van een tandemasser. Dit unieke onderstel betekent injecteren met een significant lagere bodemdruk dan een zelfrijdende machine. Hierdoor kunt u eerder beginnen met uw werkzaamheden en tevens ook langer doorgaan bij slechte weersomstandigheden. Een ander groot voordeel is ook dat uw tractor ook inzetbaar is voor andere werkzaamheden in tegenstelling tot een zelfrijdende machine die minimaal een half jaar per jaar stil staat.

KAWECO DOUBLE TWIN SHIFT, vele wielen maken licht werk!

Het DOUBLE TWIN SHIFT onderstel

Het KAWECO Double Twin shift onderstel staat voor vier grote wielen op één rij waarvan de buitenste naar buiten geschoven kunnen worden. Hierdoor ontstaat een aaneengesloten spoor van tank en trekker zonder dat er meerdere keren over hetzelfde spoor gereden wordt. Door deze unieke bouwwijze wordt het bodemleven minimaal beïnvloed en blijven afwateringskanalen in de bodem intact. Gevolg is minder plassen op het land, geen spoorvorming, eerder beginnen met bemesten etc. De stabiele uitschuifbare profielen zijn voorzien van synthetische glijstrips, hierdoor is het systeem zeer onderhoudsvriendelijk. De wielen zijn hydraulisch opgehangen, dit zorgt voor een perfecte aanpassing aan de contouren van het land en ook in een perfecte verdeling van het gewicht over de 4 wielen. Op de weg zorgt de hydraulische vering voor comfortabele en stabiele rij eigenschappen. Alle wielen zijn geremd voor maximale veiligheid.

Pomp en mestweg

Zoals bij elke KAWECO tank staat bij de Zwanenhals DOUBLE TWIN SHIFT de pomp centraal. Deze wordt hydraulisch aangedreven middels de powerhydrauliek van de XERION die op haar beurt wordt aangestuurd door de KAWECO computer. Tijdens het vullen betekent dit dat de power-hydrauliek maximaal wordt uitgezwenkt waardoor er met gereduceerd toerental gevuld kan worden. Om de pompcapaciteit te vergroten wordt er altijd geadviseerd om in de zuigarm of front unit een maxivuller te monteren. Deze zal niet alleen de pompcapaciteit vergroten maar tevens zorgen voor minder slijtage door een vermindering van de onderdruk in de aanzuigleiding.

Tijdens het uitrijden van de mest wordt de mest rijsnelheidsafhankelijk gedoseerd door het hydraulisch aanpassen van de pomptoerental. Door een driewegkraan achterop de tank kan tijdens het wenden op de kopakker de mest rondgepompt worden. Hierdoor ontstaat een directere mestafgifte en een betere verdeling tijdens de eerste meters van het uitbrengen.

Snijreiniger

Om de capaciteit van een pomp op peil te houden, zal voorkomen moeten worden dat stenen, voerresten of andere vervuiling de pomp kunnen beschadigen. KAWECO biedt hier voor elke type/capaciteit pomp een snijreiniger met voldoende volume om de meststroom voldoende af te remmen. Hierdoor krijgen zwaardere voorwerpen de tijd om onderin de kast te zinken. Optioneel kan de snijreiniger vanuit de cabine geopend worden waardoor deze verontreinigingen eenvoudig verwijderd worden. Voerresten zullen door een snijrotorinrichting verhakseld worden zodat ze nadien niet meer voor verstopping kunnen zorgen. Dit snijsysteem maakt gebruik van een voorgespannen rotor met ronde gelagerde messen die rotererd over een hardox stalen plaat lopen.

Zuigarmen

Met meerdere type zij- en zwenk-zuigarmen en een complete eigen front unit levert KAWECO voor elke klant de juiste oplossing.
Door de standaard 9.000 l pomp is de zuigarm ten alle tijde minimaal 10″ groot. De standaard zij/zwenk-zuigarm biedt de mogelijkheid om direct uit een diepe mestkelder te zuigen. Optioneel zijn deze uit te rusten met een andockkogel waardoor deze ook eenvoudig op een vrachtwagen kunnen aandocken. De bovenliggende aandockarm is 1,5 meter hydraulisch uitschuifbaar en tot 170⁰ zwenkbaar. Hierdoor is het aandocken aan een vrachtwagen kinderspel waardoor het algehele vulproces versneld wordt.

De KAWECO frontunit is speciaal ontwikkeld om met een zeer hoge capaciteit tot 12.000 l/min te vullen en wordt in de fronthef of vast aan de XERION gemonteerd. Daardoor is er perfect zicht op de zuigarm. Een 10” maxi-vuller en een 10” stenenvanger met geïntegreerd snijwerk zijn standaard aan de frontunit. De complete aanzuigleiding is 10”.

Heeft u een vraag over de
Double Twin Shift Zwanenhals?

Vul uw gegevens in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Privacy & Cookiebeleid

KAWECO DOUBLE TWIN SHIFT zwanenhals opties

Elke KAWECO tank is standaard voorzien van een hoogwaardige behandeling. De binnenzijde is voorzien van een twee-componenten EPOXY-hars. De buitenzijde is gescoopeerd en met twee-componenten polyurethaanlak gespoten. De standaard kleur is KAWECO wit met oranje. 
Optioneel zijn hierin twee RAL-kleuren te kiezen. 

Deze behandeling is velen malen duurzamer dan een zinklaag en zal ook na jaren zijn kleur behouden.

(600mm) bovenzijde tank met hydraulische schuif. Met deze trechter kan men de tank eenvoudig met een externe pomp vullen. De trechter is voorzien van een lagerwerk waarmee goede afdichting gewaarborgd wordt.

Voor het eenvoudig legen van de 10″snijreiniger is een hydraulisch te openen schuif beschikbaar.

Inclusief leidingwerk, met ontluchtingskraan.

Om de tank eenvoudig te kunnen legen met een externe pomp is een directe aansluiting aan te bevelen.

Deze slanghouder voorkomt het buigen van de 6″ slang die naar de bemester gaat.

Voor het overpompen van mest of het leegpompen van een silo kan de PTW tank uitgevoerd worden met een extra driewegrkaan. (I.c.m. 6.000 l/min pomp.)

• Zuigarm rechter zijde
• Eerste draaipunt bestuurd middels cilinder
• Tweede draaipunt bestuurd middels spindelmotor
• Std. Afsluiter tussen zuigarm en snijreiniger
• Alleen i.c.m. 9.000 l/min pomp

De andockkogel wordt i.c.b.m de PRO zuigarm aanbevolen voor het aandocken aan aanvoertanks. Deze kogel komt in de plaats van de standaard 8″ slang (alleen met zuigarm PRO).

• Zwenk-andockarm rechts 10″, 1.400mm uitschuifbaar 
• Eén knikpunt bedient middels twee hydraulische cilinder
• Std. Met Maxivuller
• Std. Inclusief 8″ Guillitione-afsluiter

• Zwenkarm 8″ rechts
• Draaipunt onder word bestuurd middels draaikrans met spindelmotor
• Twee knikpunten bedient met cilinder
• Lekbak

Met de KAWECO FRONT-UNIT kunt gemakkelijk aandocken bij een aanvoertank. Met de arm voor de cabine heb je perfect zicht. Ook kan de bemester altijd uitgeklapt blijven omdat je niet zijdelings langs de aanvoertank hoeft te staan.

•  Benodigd hydraulisch vermogen: 55 l/min

De maxivuller wordt aanbevolen bij dikkere mest of wanneer de mest uit een diepere kelder gezogen moet worden. De maxivuller ontlast ook de mestpomp waardoor deze minder aan slijtage onderhevig is. Daarnaast garandeerd de KAWECO maxivuller een sneller laadproces.

• Afsluiter word gemonterd i.p.v. afsluiter tussen zuigarm en stenenvanger. Deze guillotine-afsluiter zorgt ervoor dat de zuigarm minder nalekt.

Met een luchtdrukwissel systeem kun je druk van de banden laten bij het gebruik in het veld. De compressor wordt aangedreven door het Load-Sensing systeem. Door de grote hoeveelheid olie die gevraagd wordt is het veelal niet mogelijk om te bemesten en op te pompen tegelijk.

Met een luchtdrukwissel systeem kun je druk van de banden laten bij het gebruik in het veld. De compressor wordt aangedreven door het Load-Sensing systeem. Door de grote hoeveelheid olie die gevraagd wordt is het veelal niet mogelijk om te bemesten en op te pompen tegelijk.

De KAWECO PRO joystick maakt het mogelijk om een zuigarm proportioneel te bedienen. (incl. aangepaste functie).

KAWECO DOUBLE TWIN SHIFT banden

Alliance 620/80R42 A550 Ø2055 mm
Alliance 650/65R42 A550 Ø2055 mm
Alliance 650/85R38 A550 Ø2067 mm

Foto album