DOUBLE TWIN SHIFT Mesttank

De DOUBLE TWIN SHIFT bemestertank is de meest professionele manier om uw mest te injecteren. De DOUBLE TWIN SHIFT bemestertanken maken zichzelf onmisbaar door hun enorme volume, vulvermogen, capaciteit, wendbaarheid en doordacht onderstel.

Met een volume van 12.000, 14.000 of 16.000 liter produceert KAWECO de grootste enkel-as tank op de markt. Het onderstel maakt het mogelijk de bodemdruk zeer laag te houden ondanks het grote volume van de tank. KAWECO is de uitvinder van het DOUBLE TWIN (SHIFT) onderstel, waarbij 4 grote tractorwielen op 1 lijn staan. Hierdoor heeft de tank de wendbaarheid van een enkel-assige bemestertank, maar het draagvermogen van een tandem-asser. Dit unieke onderstel betekent injecteren met een significant lagere bodemdruk dan een zelfrijdende machine. Hierdoor kunt u eerder beginnen met uw werkzaamheden en ook langer doorgaan. Een ander groot voordeel is ook dat uw tractor inzetbaar is voor andere werkzaamheden, in tegenstelling tot een zelfrijdende machine die minimaal een half jaar per jaar stil staat.

KAWECO DOUBLE TWIN SHIFT, vele wielen maken licht werk!

Het Double Twin Shift onderstel

Het KAWECO DOUBLE TWIN SHIFT onderstel staat voor vier grote wielen op één rij, waarvan de buitenste wielen naar buiten geschoven kunnen worden. Hierdoor ontstaat een aaneengesloten spoor van tank en trekker, zonder dat er meerdere keren over hetzelfde spoor gereden wordt. Door deze unieke bouwwijze wordt het bodemleven minimaal beïnvloed en blijven afwateringskanalen in de bodem intact. Gevolg is minder plassen op het land, geen spoorvorming, eerder beginnen met bemesten etc. De stabiele uitschuifbare profielen zijn voorzien van synthetische glijstrips, hierdoor is het systeem zeer onderhoudsvriendelijk.De wielen zijn hydraulisch opgehangen, dit zorgt voor een perfecte aanpassing aan de contouren van het land en ook in een perfecte verdeling van het gewicht over de 4 wielen. Op de weg zorgt de hydraulische vering voor comfortabele en stabiele rij eigenschappen. Alle wielen zijn geremd voor maximale veiligheid.

Mestweg en snijreiniger

Elke tank mest die wordt uitgebracht zal eerst gevuld moeten worden. De capaciteit van het vullen is binnen de gehele cyclus het meest afhankelijk van de mestweg en dus van de opstelling van pomp, leidingwerk en snijreiniger. KAWECO kiest hier altijd voor een centrale opstelling van de pomp, midden onder de tank. Op deze manier ontstaat er een zo kort mogelijk mestweg met minder onnodige bochten en een betere verdeling van het gewicht. Wanneer men de maximale pompcapaciteit wil benutten moet het leidingwerk hierop aangepast worden. Dit betekent dat er standaard gewerkt wordt met 8″ leidingen aan de aanzuigkant en 6″ aan de perszijde. Wanneer de capaciteit van de pomp groter wordt, zal het leidingwerk inherent mee groeien. Dit betekent dat een 9.000 l/min pomp standaard 10″ aanzuig en 8″ persleidingen heeft. Het vullen gaat door 2 persleidingen doordat de by-pass dan automatisch geopend wordt.

Vullen
Uitbrengen
Vorige
Volgende

Mestweg bij PTW tanken

Voordelen van de pomptankwagen zijn: precieze dosering en grote vulcapaciteit. De vulling van de tank blijft gegarandeerd, ongeacht de dikte van de mest. Daarnaast blijft de vulcapaciteit beter behouden bij een grotere zuigdiepte. Beperkingen van de pomptankwagen zijn: relatief hoge onderhoudskosten en meer slijtage. Ook wordt het eigengewicht van de machine hoger door het benodigde leidingwerk.  

Hefinrichting

Standaard beschikken alle tanken uit de DOUBLE TWIN SHIFT serie over de zware KAWECO Premium hefinrichting. De hef is volledig aan het chassis gemonteerd zodat er niet aan de tank wordt getrokken. De hefcilinders zijn dubbelwerkend waardoor deze instelbaar zijn op zowel drukken als ontlasten of volledig drukloos. Door de standaard bediening van de hef achteraan de tank en de vanghaken aan de heflatten is het aankoppelen van een bemester zeer eenvoudig.

Pompen en zuigarmen ​

Om u als chauffeur te ontlasten biedt KAWECO een grote keuze mogelijkheid aan zuigarmen voor de DOUBLE TWIN SHIFT. Elke zuigarm wordt bij voorkeur aan de rechterzijde van de tank geplaatst om een zo kort mogelijke mestweg te creëren. Naast de standaard 8″ zij-zuigarm met cilinder bediende dubbele draaikrans levert KAWECO ook diverse kraan-, zwenk- of aandockarmen. Bij al deze mogelijkheden wordt er een ventiel gemonteerd om direct nadat de tank gevuld is zo snel mogelijk de zuigarm te ontluchten. Hierdoor kan de mest snel terug de put in stromen en ontstaat er nauwelijks nalekken van de mest. Om de pompcapaciteit nog beter te benutten adviseert KAWECO in veel gevallen om een maxivuller te monteren. Deze maxivuller bestaat uit een hydraulisch aangedreven schoepenrad die de mest in de aanzuigleiding perst, waardoor de onderdruk aan de pompzijde daalt. Deze extra pompondersteuning biedt vele voordelen die snel terug verdiend zijn. Zo wordt de onderdruk sterk gereduceerd, waardoor de pomp minder intensief aan de mest hoeft te trekken. Dit verbetert de levensduur aangezien slijtagedelen als lagers, rotoren en afdichtingen minder intensief belast worden.

Mest dosering

Om tijdens het bemesten een exacte dosering te garanderen zijn alle DOUBLE TWIN tanken uitgevoerd met een BY-PASS doseringssysteem. Dit systeem garandeert een perfecte dosering middels een doorstroommeter. Deze meet in een rechtopstaande buis hoeveel mest er naar de bemester wordt gepompt. Wanneer dit teveel of te weinig is, wordt de BY-PASS klep aan de andere zijde van het onderliggende Y-stuk geopend of gesloten. De positie van deze doseerschuif word procentueel aangegeven in de computer. Tijdens het draaien op de kopakker wordt de driewegkraan aan de achterzijde van de tank omgeschakeld. Wanneer er vervolgens met de volgende werkgang wordt gestart, kan de bemester direct worden voorzien met mest waardoor er direct mest uit de uitlopen komt.

Tijdens het vullen van de tank wordt deze doseerschuif volledig geopend, waardoor de perszijde van de pomp wordt vergroot naar twee 6″ leidingen. Dit zorgt voor minder weerstand aan de perszijde wat de vul capaciteit ten goede komt.

Optioneel kan de Double Twin Shift voorzien worden van een hydraulische pompaandrijving (KAWECO Hydro dynamic). Hierbij is het pomptoerental snel aan te passen en hoeft er geen doorstroommeter meer gebruikt te worden. 

Touch 800
Joystick
Joystick PRO
Vorige
Volgende

KAWECO ISO-BUS bediening

Standaard worden alle DOUBLE TWIN SHIFT tanken aangestuurd met de KAWECO Premium bediening. Deze bediening kenmerkt zich door een grote hoeveelheid mogelijkheden en een overzichtelijke bediening. Standaard wordt deze geleverd met een multifunctionele joystick met 24 functies en een 5,7″ Basic Terminal. Optioneel kan er hier gekozen worden voor een 8″ of 11″ Touch Terminal en een Joystick PRO.

KAWECO DOUBLE TWIN SHIFT opties

Elke KAWECO tank is standaard voorzien van een hoogwaardige behandeling. De binnenzijde is voorzien van een twee-componenten EPOXY-hars. De buitenzijde is gescoopeerd en met twee-componenten polyurethaanlak gespoten. De standaard kleur is KAWECO wit met oranje. 
Optioneel zijn hierin twee RAL-kleuren te kiezen. 

Deze behandeling is velen malen duurzamer dan een zinklaag en zal ook na jaren zijn kleur behouden.

(600mm) bovenzijde tank met hydraulische schuif. Met deze trechter kan men de tank eenvoudig met een externe pomp vullen. De trechter is voorzien van een lagerwerk waarmee goede afdichting gewaarborgd wordt.

De KAWECO topdrukcilinder is bedoeld voor extra rijcomfort een een optimale verdeling van het gewicht. De cilinder kan zowel duwen als trekken en kan traploos ingesteld worden via de ISO-BUS. Zo kan er op de weg of in het veld extra druk naar de vooras van de trekker gebracht worden voor een optimale gewichtsverdeling.

Voor het eenvoudig legen van de snijreiniger is een hydraulisch te openen deur beschikbaar.

Voor het eenvoudig legen van de 10″snijreiniger is een hydraulisch te openen schuif beschikbaar.

• Snijreiniger 10″ met hydraulisch aangedreven snijwerk
• Benodigt hydr. Vermogen: 25 l/min
• Alleen i.c.m. 9.000 l/min pomp

Bij een grotere pomp van 9.000l/min is er ook een grotere doorstroom van mest benodigd. Voor maximale capaciteit bouwt KAWECO vanaf een 9.000l/min pomp de complete aanzuigweg 10″. Hierbij wordt de drukzijde vergroot van 6″ naar 8″ leidingen.

Inclusief leidingwerk, met ontluchtingskraan.

Om de tank eenvoudig te kunnen legen met een externe pomp is een directe aansluiting aan te bevelen.

Deze slanghouder voorkomt het buigen van de 6″ slang die naar de bemester gaat.

Voor het overpompen van mest of het leegpompen van een silo kan de PTW tank uitgevoerd worden met een extra driewegrkaan. (I.c.m. 6.000 l/min pomp.)

• Zuigarm rechter zijde
• Draaipunt onder bestuurd middels cilinder
• Draaipunt boven bestuurd middels cilinder
• Std. Afsluiter tussen zuigarm en snijreiniger
• Max rijkhoogte +/- 3.80 mtr. Niet geschikt om aan te docken.

De KAWECO zuigarm bespaart u kostbare tijd en maakt het vullen gemakkelijker. Optioneel is de zuigarm uit te voeren met een maxivuller voor optimale capaciteit. 

• Zuigarm rechter zijde
• Draaipunt onder bestuurd middels cilinder
• Tweede draaipunt bestuurd middels spindelmotor
• Std. Afsluiter tussen zuigarm en snijreiniger

De KAWECO zuigarm bespaart u kostbare tijd en maakt het vullen gemakkelijker. De PRO versie is uitgerust met een draaikrans voor een groter draaibereik. Optioneel is de zuigarm uit te voeren met een maxivuller voor optimale capaciteit.

De andockkogel wordt i.c.b.m de PRO zuigarm aanbevolen voor het aandocken aan aanvoertanks. Deze kogel komt in de plaats van de standaard 8″ slang (alleen met zuigarm PRO).

• Zuigarm rechter zijde
• Eerste draaipunt bestuurd middels cilinder
• Tweede draaipunt bestuurd middels spindelmotor
• Std. Afsluiter tussen zuigarm en snijreiniger
• Alleen i.c.m. 9.000 l/min pomp

• Zwenk-andockarm rechts 10″, 1.400mm uitschuifbaar 
• Eén knikpunt bedient middels twee hydraulische cilinder
• Std. Met Maxivuller
• Std. Inclusief 8″ Guillitione-afsluiter

• Zwenkarm 8″ rechts
• Draaipunt onder word bestuurd middels draaikrans met spindelmotor
• Twee knikpunten bedient met cilinder
• Lekbak

Met de KAWECO FRONT-UNIT kunt gemakkelijk aandocken bij een aanvoertank. Met de arm voor de cabine heb je perfect zicht. Ook kan de bemester altijd uitgeklapt blijven omdat je niet zijdelings langs de aanvoertank hoeft te staan.

•  Benodigd hydraulisch vermogen: 45 l/min

De maxivuller wordt aanbevolen bij dikkere mest of wanneer de mest uit een diepere kelder gezogen moet worden. De maxivuller ontlast ook de mestpomp waardoor deze minder aan slijtage onderhevig is. Daarnaast garandeerd de KAWECO maxivuller een sneller laadproces.

• Afsluiter word gemonterd i.p.v. afsluiter tussen zuigarm en stenenvanger. Deze guillotine-afsluiter zorgt ervoor dat de zuigarm minder nalekt.

Met een luchtdrukwissel systeem kun je druk van de banden laten bij het gebruik in het veld. De compressor wordt aangedreven door het Load-Sensing systeem. Door de grote hoeveelheid olie die gevraagd wordt is het veelal niet mogelijk om te bemesten en op te pompen tegelijk.

Met een luchtdrukwissel systeem kun je druk van de banden laten bij het gebruik in het veld. De compressor wordt aangedreven door het Load-Sensing systeem. Door de grote hoeveelheid olie die gevraagd wordt is het veelal niet mogelijk om te bemesten en op te pompen tegelijk.

De KAWECO PRO joystick maakt het mogelijk om een zuigarm proportioneel te bedienen. (incl. aangepaste functie).

• Gesloten Load-Sensing systeem voor het aandrijven van (alleen) de mestpomp
• Inclusief bypass in tank
• Dosering via rpm senosor pomp i.p.v. doorstroommeter
• Alle overige functies aan de tank worden bedient via LS van trekker

De Hydro Dynamic maakt het mogelijk om geheel traploos mest uit te brengen. De dosering wordt geregeld middels de omwentelingen van de mestpomp. Met dit systeem kan de afgifte snel gestuurd worden wanneer er bijvoorbeeld met sectie afsluiting gewerkt wordt.

• De extra LS pomp stuurt een apart Bucher blok aan met drie secties, welke de snijreiniger, maxivuller en verdeler aanstuurt.
• Grotere olietank, groter retour filter en een apart filter voor de lekaansluiting.
• Lager motortoerental bij vullen, minder olie van de trekker benodigd.

KAWECO DOUBLE TWIN SHIFT banden

Alliance 620/80R42 A550 Ø2055 mm
Alliance 650/65R42 A550 Ø2055 mm
Alliance 650/85R38 A550 Ø2067 mm

Heeft u een vraag over de
Double Twin Shift?

Vul uw gegevens in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Privacy & Cookiebeleid