XERION SADDLE TRAC Opbouw

Sinds de introductie van de CLAAS XERION in 1993 is KAWECO al mesttechniekpartner. De eerste XERION’s werden uitgevoerd met een KAWECO opbouw met front-unit en succesvol ingezet als mestinjectiezelfrijder. Na de introductie van de XERION 3300 is KAWECO zich gaan focussen op de productie van zwanenhalstanken voor de XERION TRAC VC. In zowel Nederland als Duitsland, is de zwanenhalstank een begrip op het gebied van mesttechniek.
Sinds de introductie van de DOUBLE TWIN SHIFT zwanenhals, is het productie aantal meer dan verdubbeld. Om het volledige XERION pakket compleet te maken, heeft KAWECO eind 2015 een eigen opbouw met Front-Unit ontwikkeld voor de XERION 4000 SADDLE TRAC. Om gewicht te kunnen besparen is de tank volledig gebouwd van een epoxy kunsthars. Deze bouwwijze reduceert het gewicht met 1.500 kg, waardoor de effectieve inhoud vergroot kan worden. Dit in combinatie met een 9.000 l/min pomp en een zeer doordachte mestweg, biedt KAWECO een zelfrijder met ongekende hoge capaciteit.

Maximale vulcapaciteit

De 16.000 l opbouwtank is uitgerust met 10” aanzuigleidingen en in combinatie met de Vogelsang VX186-520QD draaizuigerpomp (Optioneel 12.000 l/min) binnen 80 seconden te vullen.

Enkele hoofdkenmerken:

  • Complete aanzuigleiding 10” van de zuigarm tot aan de draaizuigerpomp met een minimum aantal bochten, mogelijk gemaakt door een slimme positionering van de pomp. Daardoor is het ook mogelijk om de pomp voor het onderhoud éénvoudig met behulp van een palletvork te verwijderen.
  • De 10” maxi-vuller in de zuigarm van de Front-Unit zorgt ervoor dat de mest richting pomp wordt gedrukt. Het positieve resultaat is een hogere capaciteit, een rustige loop en een langere levensduur van de draaizuigerpomp door de geringere onderdruk.

Stenenvanger met snijreiniger

Bij het vullen zorgt een stenenvanger met een inhoud van maar liefst 460 l met een geïntegreerd snijwerk ervoor dat stenen worden opgevangen en restmateriaal zoals hooi en stro fijngesneden wordt. Daardoor stroomt de drijfmest probleemloos door de pomp en de verdeler(s). De steenvangkast kan hydraulisch vanuit de tractorcabine worden geleegd.

Maximale uitbrengcapaciteit en overzicht

Aan de perszijde van de pomp wordt door de 8” driewegkraan tussen rondpompen en uitbrengen geschakeld. Op de kopakker wordt de mest automatisch rond gepompt en is daardoor weer direct beschikbaar voor de ingestelde uitbrenghoeveelheid.
Tijdens het uitbrengen van de mest is de aanzuigarm aan de frontunit bijna geheel achter een cabinezuil geplaatst, zodat het zicht niet wordt belemmerd. Op die manier heeft men bij het vullen praktisch 100% zicht op de zuigarm. De zuigarm kan 135º zwenken en heeft zowel onder als boven een scharnierpunt.

GFK opbouwtank

De tank is vervaardigd uit glasvezelversterkt kunststof. Deze lichte, doch zeer sterke constructie maakt een tankinhoud mogelijk van 16.000 l. Een vulstop maakt het eventueel mogelijk om de tank tot een vooraf in te stellen inhoudswaarde te vullen.
De tank is relatief slank waardoor er altijd goed zicht naar de achterzijde is. De KAWECO XERION-opbouwtank is standaard uitgerust met 4 LED werklampen en een zwaailamp.

Perfect samenspel tussen tank en tractor

De Vogelsang draaizuigerpamp wordt aangedreven door de powerhydrauliek van de XERION. De KAWECO-computer communiceert rechtstreeks met CEBIS-computer van de XERION en zorgt daardoor voor een zeer accurate en snel reagerende automatische afgifteregeling. Door de traploze hydraulische aandrijving is het mogelijk om de tank met minimaal motortoerental te vullen. Bij het uitbrengen kan het motortoerental worden aangepast aan het daarvoor benodigde vermogen. Het resultaat is een lager dieselverbruik.

Met het KAWECO-besturingssysteem kunnen de belangrijkste functies (door de gebruiker te bepalen) van de KAWECO-opbouwtank via de multifunctionele rijhendel vanaf de XERION worden bediend. De overige functies worden bediend via de Müller-terminal resp. de joystick met 24 functies.

Belangrijke voordelen van de CLAAS XERION 4200 SADDLE TRAC

Geringe bodemdruk door het rijden in hondegang in combinatie met 900 mm brede banden

– Zwenkbare hydraulische hefinrichting cat. III met een hefvermogen van 5,5 ton

– 462 pk (340 kW) motorvermogen – Stage V            

– Banden tot 900/60R42 mogelijk (diameter 2,15 meter)

– Krachtige en efficiënte ZF Eccom traploze transmissie

– Een betrouwbaar CLAAS/KAWECO dealernetwerk voor een optimale ondersteuning 

Heeft u een vraag over de opbouwtank?

Vul uw gegevens in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Privacy & Cookiebeleid

Foto album