KAWECO Bedieningssystemen

Voor de bediening van de KAWECO tanken zijn er drie verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Door de jarenlange ervaring van KAWECO is de basisinstelling per keuze vaak al toereikend. Echter kan de instelling waar mogelijk op de wensen van klant aangepast worden, zodat deze altijd voor een maximale hoeveelheid bedieningscomfort zorgt. Belangrijk bij de keuze van een bedieningssysteem is te kijken naar de wensen en behoefte voor de toekomst.

KAWECO Easy-Go

Wanneer de vraag naar het bedienen van meerde functies bestaat biedt de Easy-Go een oplossing. Met de KAWECO Easy-Go kan men tot 5 tankfuncties bedienen met één dubbelwerkend ventiel zonder het gebruik van Load-Sensing. 

Toepasbaar is deze bediening op o.a. een KAWECO PROFI I, PROFI II en Double Twin.

KAWECO Comfort bediening

Wanneer de complexiteit van een tank toeneemt zal de bediening hierop aangepast moeten worden. De KAWECO Comfort hydrauliek is voor complexere systemen perfect toepasbaar. Door gebuikt te maken van een Load-Sensing ventielenblok is deze eenvoudig uit te bereiden naar de benodigde hoeveelheid hydraulische functies. De voordelen van een Load-Sensing systeem staan voor zich; Minimaal rondpompen van de hydrauliek olie wanneer het systeem niet benut word, onbegrensde hoeveelheid hydraulische functie’s toepasbaar, complexere volgorde schakelingen eenvoudig te realiseren en de mogelijkheid om meerdere hydraulische functie’s tegelijkertijd te bedienen.

Toepasbaar is deze bediening op o.a. een KAWECO PROFI I, PROFI II en Double Twin.

KAWECO Premium bediening

Op het moment dat een KAWECO tank uitgevoerd wordt met een actieve dosering zal de tank “zelfdenkend” moeten worden. Dit betekent dat er een computer op de tank gemonteerd wordt die actief kan reageren op veranderende omstandigheden als rijsnelheid, meststroomvolume en werkbreedte. Voor dit systeem biedt KAWECO een volledig ISO-BUS gecertificeerd systeem onder de naam KAWECO premium bediening.

Voor de bediening van de tank gebruikt de bestuurder een joystick met 24 functies en een 5,7″ Basic terminal met kleuren display. In deze terminal kunnen alle benodigde instellingen gewijzigd worden en kunnen de knoppen van de joystick aan de wens van de bestuurder worden aangepast. Naast het aansturen van de tank verzamelt de computer data die eenvoudig over te zetten zijn naar de PC. Hiermee kan exact per klant gekeken worden hoeveel en hoelang er gereden is. Naast de vele standaard toepassingen is het mogelijk om de computer uit te breiden met sectie afsluiting, GPS en een navigatie systeem voor velden. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een touchscreen terminal van 8″ of 11″. Voordelen van deze terminals liggen voornamelijk in de bedienbaarheid (Touch Screen) en de mogelijkheid om meerdere applicatie’s tegelijk te bekijken (Camera’s in combinatie met GPS en de tank bediening).

Deze bediening is standaard op KAWECO PROFI III, DOUBLE TWIN SHIFT en alle Turbo en Zwanenhals tanken.

Heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Privacy & Cookiebeleid

Foto album