Zwanenhals tandem en tridem

Een jarenlange samenwerking werpt zijn vruchten af: KAWECO heeft in nauwe samenwerking met CLAAS een Zwanenhalstank ontwikkeld voor veeleisende bedrijven, die zijn geënt op capaciteit en kwaliteit. KAWECO Zwanenhalstanken hebben hun waarde de afgelopen twee decennia al meerdere keren aangetoond, zowel als DOUBLE TWIN SHIFT, eveneens als twee-assige of drie-assige uitvoering.

Specificaties

Inhoud netto [L] :Tandem   24.500, 26.000, 28.000.
Tridem    30.000, 32.000
Oplegger 30.000
Onderstel :Geïntegreerd chassis met wielkasten
Hydraulische asophanging
Besturing:Hydraulisch elektrisch gedwongen besturing op de achteras (en vooras bij tridem), via Mobil Elektronik
HefKAWECO LIFTMAX PRO

De Zwanenhals

Door haar unieke bouwwijze biedt de XERION TRAC en TRAC VC vele toepassingsmogelijkheden binnen uw onderneming. De flexibiliteit wilt u te allen tijde kunnen benutten. Door het plaatsen van een K110 koppeling net voor de achteras ontstaat een optimale gewichtsverdeling en blijft de flexibiliteit van een getrokken mesttank gewaarborgd. Door het tweekamersysteem in de tank blijft een maximale oplegdruk zo lang mogelijk gehandhaafd. De zwanenhalstanken kunnen binnen 10 minuten worden ge(de)monteerd.

Naast de betere gewichtsverdeling biedt de zwanenhalstank een enorme wendbaarheid doordat deze meer dan 90 graden gedraaid kan worden ten opzichte van de trekker. Hierdoor is het mogelijk om zonder grote koppakker spoor aan spoor te bemesten.

De unieke bouwwijze

Alle Zwanenhalstanken worden met dezelfde aanbouwcontructie gebouwd. De tank en chassis worden samen geconstrueerd zodat één zelfdragende constructie ontstaat. Deze bouwwijze maakt het mogelijk om het volledige vermogen van de XERION over te brengen op de bemester. Naast deze enorme sterkte zorgt het geintegreerde chassis ook voor een lagere bouwwijze, hetgeen de stabiliteit van de tank ten goede komt. Om de rolweerstand en de bodemdruk te verlagen is het mogelijk om de tanken uit te voeren met banden tot 1800 mm hoog (Optioneel 2.150 mm) zonder dat de maximale stuurhoek wordt beïnvloed.

De keuze aan pompsystemen

De Zwanenhalstanken zijn uit te voeren met twee soorten pompen. Welke pomp er gekozen wordt, is afhankelijk van de gebruiker. Zo kan de tank worden uitgevoerd met een Turbo kraanarm met daarin een 14.000 l/min centrifugaalpomp voor het vullen en een tweede centrifugaalpomp voor het uitrijden van de mest. In plaats van de tweede centrifugaalpomp kan er ook een verdringerpomp gemonteerd worden voor het uitrijden en het vullen via een normale zuigslang. De tweede mogelijkheid is een centrale 9.000 l/min (12.000l/min optioneel) pomp die zowel voor het vullen als ook voor het uitrijden gebruikt kan worden. Deze pomp wordt aangedreven door middel van de Power Hydrauliek van de XERION. Zo is het pomptoerental en de uitbreng hoeveelheid daarmee exact te doseren. 

Hefinrichting

De driepunts-hef inrichting cat. III biedt vele aanbouwmogelijkheden. Met een dynamische hefkracht van 5 t. kan bijna elke bemester gemonteerd worden. De hefdruk is instelbaar zodat een bemester ontlast of aangedrukt kan worden.

Aanbouwmogelijkheden twee-assige en drie-assige zwanenhalstank:
– Bouwlandinjecteur, schijveneg, Strip Till- en graslandbemester
– Bomech Multi sleepvoetbemester tot 24/30 m
– Vogelsang sleepslangbemester 27/36 m

De opleggertank

Voor de SADDLE TRAC XERION is er naast de vaste opbouw ook een getrokken opleggertank beschikbaar. Zo is de 30m3 Opleggertank van KAWECO de perfecte oplossing voor de SADDLE TRAC. Deze tandemtank met banden met een maximale hoogte van 2.150mm biedt ongekende capaciteit! 

De tank is uit te rusten met een 36-meter bemester, om zelfs met de breedste spuitsporen te kunnen werken.

Heeft u een vraag over de
zwanenhals?

Vul uw gegevens in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Privacy & Cookiebeleid

Foto album