PROFI II-Serie Mesttank

De PROFI II tank kenmerkt zich door een unieke modulaire bouwwijze. Hierdoor is de PROFI II standaard uitgerust met eenvoudige techniek voor het dagelijks werk en automatische functies voor intensief gebruik. Zo is de tank zowel geschikt voor het boerenbedrijf als de loonwerker. Alle PROFI II tanken overtuigen met uitgekiende en praktische uitrustingsmogelijkheden die uw werk verlichten. Of u nu op zoek bent naar een vacuümtank of een tank met draaizuigerpomp, de PROFI II tank voldoet aan uw wensen! Zelfs automatische afgifteregeling is bij beide pompsystemen geen probleem, Vraag uw KAWECO-dealer welke opties het beste aan uw wensen voldoen.

Specificaties

Inhoud netto [L] :

Enkelasser 8.200, 10,500 en 12.000.
Tandem 11.500, 12.500, 14.000, 16.200, 17.900, 19.900 Tridem 22.900

Onderstel :Rollover Buggy t/m 18.000 L, Hydraulische asophanging vanaf 20.000 L
Besturing:Achteras nalopend gestuurd t/m 18.000 L, gedwongen bestuurd vanaf 20.000 L
Asafstand [mm] :1.700 t/m 14.000 L, 1.810 vanaf 16.200 L

De PROFI II Bouwwijze

KAWECO streeft permanent naar een lage total cost of ownership voor haar klant door middel van grotere betrouwbaarheid en optimale efficiëntie. Bij de PROFI II tank uit zich dit vooral in de zeer goed doordachte constructie van de tank, chassis en dissel. Door één grote wielkast en het geïntegreerde modulaire chassis kan er eenvoudiger geproduceerd worden. Zowel de VC (vacuüm) als de PTW (pomptankwagen) modellen zijn uit één en dezelfde constructie te maken.

Unieke dissel

Slank, stabiel en doordacht zijn kortweg de voordelen van de PROFI II dissels. Deze zijn volledig geconstrueerd om onder alle omstandigheden een maximale stuurhoek te kunnen garanderen. Door de unieke bouwwijze bij tanken met gedwongen besturing wordt de stuurhoek niet beïnvloed door de aanwezigheid van een stuurcilinder. Ook is de constructie eenvoudig in te stellen op alle mogelijke bandenmaten, as-afstanden en tractor types.

Modulaire bouwwijze

Verandert uw bedrijfsvoering? Geen probleem, door zijn modulaire bouwwijze is uw PROFI II-tank eenvoudig aan te passen. Zuigarm, snijreiniger of hefinrichting? Allemaal eenvoudig later te monteren zodat u weer jaren vooruit kunt!

Mestweg bij VC tanken

Voordelen van de vacüumtank zijn onder andere: weinig slijtage, lage onderhoudskosten en een laag eigengewicht. Beperkingen hierbij zijn: de dosering, de capaciteit tijdens het vullen en het uitbrengen. Verder wordt tijdens het vullen de mest als het ware uit elkaar getrokken door de luchtverplaatsing. Hierdoor is de tank nooit helemaal gevuld. 

Vullen
Uitbrengen
Vorige
Volgende
Vullen
Uitbrengen
Vorige
Volgende

Mestweg bij PTW tanken

Voordelen van de pomptankwagen zijn: precieze dosering en grote vulcapaciteit. De vulling van de tank blijft gegarandeerd, ongeacht de dikte van de mest. Daarnaast blijft de vulcapaciteit beter behouden bij een grotere zuigdiepte. Beperkingen van de pomptankwagen zijn: relatief hoge onderhoudskosten. Ook wordt het eigengewicht van de machine hoger door het benodigde leidingwerk.  

Doordachte mestweg

In de gehele cyclus van het vullen tot het uitbrengen van een tank is de pompcapaciteit essentieel. Een grotere mestpomp kan daarbij het verschil maken, echter moet de mest wel op tijd de pomp kunnen bereiken. Door jarenlange ervaring is dit bij KAWECO geperfectioneerd en staat de pomp bij ons ten alle tijde centraal, zowel letterlijk als figuurlijk. Bij alle PROFI II.PTW tanken wordt de pomp namelijk centraal onder de tank gebouwd en mechanisch aangedreven. Hierbij wordt gevuld vanuit de rijrichting rechts, zowel bij het uitbrengen als ook bij het vullen van de tank. De linkerzijde is de perszijde en kan bij het vullen direct de tank in door de by-pass schuif. Door deze constructie is de mestweg zeer kort en bevat weinig haakse bochten, zodat de pomp ten alle tijde maximale mesttoevoer heeft.

Hefinrichting

Wanneer er gewerkt gaat worden met grotere werkbreedtes of wanneer de mest geïnjecteerd moet worden, is een degelijke hefinrichting gewenst. KAWECO biedt hier de juiste oplossing voor. Een drie-punts hefinrichting met dubbelwerkende hefcilinders en bodemdrukregeling voor perfecte mestinjectie. De KAWECO LIFTMAX PREMIUM kan dynamische lasten tot 3.250kg dragen.

 

KAWECO PROFI II standaard uitvoering

 • 2x ø 480  mm

De vulmeter bevindt zich  links, voor op de mesttank. ISOBUS in combinatie met de vulmeter maakt automatische omschakeling van vullen naar rondpompen mogelijk. Door de automatische afslag kan de tank niet overpompt raken omdat er overgeschakeld wordt van vullen naar rondpompen. De potmeter binnen de vulmeter zorgt voor een exacte bepaling van de tankinhoud.

De tanken van de PROFI II serie zijn standaard uitgerust met een geïntegreerd chassis.
Hierdoor hebben de mesttanken een laag zwaartepunt en een laag eigengewicht.

Standaard is de PROFI II tandem (11 m3 tot en met 18 m3) voorzien van een buggy onderstel. 

De PROFI II PTW is standaard uitgevoerd met een Vogelsang VX186-184Q (4.266 l/min bij 600 rpm) met injectiesysteem. Optioneel kan er gekozen worden voor een grotere 6.000l/min pomp. 

Door het Y-stuk in de mestleiding aan de perszijde kan de pomp altijd met maximale capaciteit werken. Standaard is deze voorzien van een handbediende schuif voor het regelen van de dosering.

Optioneel kan de schuif vervangen worden door een hydraulische variant, zo is de dosering hydraulisch aan te passen. 

Bij een ISO-BUS variant wordt de schuif automatisch bediend om de uitbreng hoeveelheid aan te passen (Zie foto). 

LED verkeersverlichting 

De standaard smalle dissel zorgt voor een grote stuurhoek en daardoor een grote wendbaarheid.

Linker zijaansluiting gemonteerd, rechter zijaansluiting voorbereid.

KAWECO PROFI II OPTIES

Elke KAWECO tank is standaard voorzien van een hoogwaardige behandeling. De binnenzijde is voorzien van een twee-componenten EPOXY-hars. De buitenzijde is gescoopeerd en met twee-componenten polyurethaanlak gespoten. De standaard kleur is KAWECO créme-wit met oranje. 
Optioneel zijn hierin twee RAL-kleuren te kiezen. Deze behandeling is velen malen duurzamer dan een zinklaag en zal ook na jaren zijn kleur behouden.

De vulklep bestaat uit een hydraulische schuif (600 mm) op een mangat. Met deze trechter kan de tank eenvoudig met een externe pomp gevuld worden. De trechter is voorzien van een lagerwerk waarmee goede afdichting gewaarborgd wordt.

Het twee compartimenten systeem bestaat uit een extra klotsschot dat voorin de tank wordt gelast. Boven dit extra schot zit een buis met blinddeksel waardoor beide compartimenten met elkaar worden verbonden. Het voorste compartiment wordt met behulp van een bal afgesloten van het achterste compartiment. Tijdens het vullen van de tank zal de bal omhoog gaan, waardoor de gehele tank gevuld wordt. Tijdens het legen zal de bal voor het gat komen en daardoor het voorste compartiment afsluiten. Dit zorgt voor behoud van oplegdruk en tractie tijdens het bemesten. Wanneer het niveau echter dermate laag is, zal mest geleidelijk vanuit het voorste compartiment naar achter stromen waardoor de tank volledig leeg gereden kan worden. Een twee compartimenten systeem is alleen af-fabriek leverbaar bij een PTW-tank.

Met wielkasten bij een PROFI II enkelas kan men grotere banden monteren met een lager zwaartepunt van de tank. Deze wielkasten maken het mogelijk banden te monteren met een hoogte van 1800 mm, bijvoorbeeld een 1050/50R32-band.

Met wielkasten kan men bij een PROFI II tandem grotere banden monteren met een lager zwaartepunt van de tank. Met deze wielkasten kunnen er banden gemonteerd worden met een hoogte van 1670 mm, bijvoorbeeld een 750/60R 30.5-band. 

Wanneer men grotere banden wenst dan 1670 mm hoog, moet er gekozen worden voor grote wielkasten. Met deze wielkasten kan men bij een PROFI II tandem grotere banden monteren met een lager zwaartepunt van de tank. Het is hierdoor mogelijk banden te monteren met een hoogte van 1800 mm, bijvoorbeeld een 800/60R 32-band. Deze grote wielkasten zijn alleen beschikbaar bij PROFI II tanken met een inhoud van 14, 16, 18 of 20 m3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De hydrauilsch gedwongen besturing biedt vele voordelen. Zo is er minder bandenslijtage tijdens het voor- en achteruitrijden omdat de wielen te allen tijde gestuurd zijn en niet geblokkeerd hoeven te worden. Daarnaast is er minder structuurschade bij het draaien op de kopakker doordat de wielen actief volgen. De gedwongen besturing zoals gemonteerd op de PROFI II, kan versteld worden in aggresiviteit van het sturen. Door de stuurclinder ten opzichte van de gaffel aan te passen, wordt de stuuragressiviteit aangepast. Dit biedt tevens het voordeel dat de stuurcilinder in de dissel is gemonteerd waardoor de stuurcilinder is beschermd tegen vuil.  De verbinding tussen de trekker en de stuurcilinder bestaat uit een eenvoudige stang, die standaard wordt gemonteerd op 250 mm naast het trekpunt.

Een belangrijk voordeel van hydraulische disselvering is dat grote schokken tijdens transport of in het veld geabsorbeerd worden. Deze demping komt zowel het rijcomfort als de levensduur ten goede. Tijdens werkzaamheden in heuvelachtige gebieden kan de hoek van de tank te allen tijde worden aangepast waardoor de mest in de juiste richting loopt. Daarnaast is de dissel in hoogte te verstellen waardoor deze altijd eenvoudig aangepast kan worden aan de meeste trekhaakhoogtes. 

De ECO-Motion twee-standen vertragingsbak biedt oplossing voor tractoren die slechts een beperkt aantal aftakastoerentalmogelijkheden hebben. De vertragingsbak is leverbaar op de PTW-tanken van KAWECO met een directe, mechaniche aandrijving. Een direct aangedreven verdringerpomp heeft een maximaal toerental van 600 toeren per minuut. Wanneer het onder bepaalde omstandigheden gewenst is veel vermogen van de trekker te vragen, bijvoorbeeld tijdens het bouwland bemesten, biedt de twee-standen vertraginsbak de oplossing door het ingaande pomptoerental te reduceren. De vertragingsbak is bij stilstand hydraulisch schakelbaar.

 

De KAWECO Pumpguard biedt oplossing voor ongewenste, zware delen in de mest, zoals stenen. Door de grote inhoud van de steenvangkast wordt de meststroom afgeremd waardoor zware voorwerpen op de bodem blijven liggen. Wanneer er veel voer- en stroresten in de mest aanwezig zijn, adviseert KAWECO te kiezen voor de KAWECO Maxi Cut Premium 8”. 

Een stenenvanger voorkomt verstoppingen en beschermt de verdringerpomp tegen vreemde voorwerpen. Door de grote inhoud van de reiniger wordt de meststroom afgeremd waardoor zware voorwerpen op de bodem blijven liggen. Eventuele voer- of stroresten worden door de hydraulisch aangedreven snijkop dermate verkleind dat zij zonder problemen door de pomp en de verdelers gaan. Telkens wanneer de snijkop opnieuw aangestuurd wordt, zal deze van draairichting veranderen zodat de rotorplaat altijd zuiver schoon blijft. De gelagerde, roterende snijmessen zijn door middel van een veer en moer voorgespannen op de hardox rotorplaat. Hierdoor worden deze continue geslepen waardoor de snijwerking gegarandeerd blijft.

 

 

 

 

KAWECO PROFI II Maxi Cut Premium 8"

Voor het eenvoudig legen van de snijreiniger is een hydraulisch te openen deur beschikbaar. 


De slanghouder voorkomt het bewegen en/of buigen van de 6″ mestslang die naar de bemester gaat. Daarnaast zorgt de slanghouder dat de mestslang met de bemester kan meebewegen.

De 8” andocktrechter bevindt zich aan de boven-, achterzijde van de mesttank. De leiding van de andocktrechter komt achter, in het midden uit de tank. Dit is dus boven de hydraulische aansluitingen en hefinrichting of aanbouwpunten van de bemester. Dit alles maakt de PROFI II ook uitermate geschikt als aanvoertank.

 

De PROFI II is uit te rusten met 8″ aandockarm . De zuigarm verlicht de dagelijkse arbeid en zorgt er voor dat je snel en gemakkelijk kan vullen met een aandockstation.

 • Optioneel in combinatie met een maxivuller voor optimale capaciteit. 

Om u als chauffeur te ontlasten en de capaciteit te verhogen, biedt KAWECO een ruime keuze aan zuigarmen. Elke zuigarm kan zowel links als rechts gemonteerd worden. Bij plaatsing aan de rechterzijde ontstaat de kortste mestweg en daardoor heeft deze positie de voorkeur.

 • Onderste draaipunt bestuurd middels cilinder
 • Bovenste draaipunt bestuurd middels cilinder
 • Standaard: afsluiter tussen zuigarm en snijreiniger
 • Standaard: ontluchtingsventiel om direct na het vullen de zuigarm te ontluchten

Om u als chauffeur te ontlasten en de capaciteit te verhogen, biedt KAWECO een ruime keuze aan zuigarmen. Elke zuigarm kan zowel links als rechts gemonteerd worden. Bij plaatsing aan de rechterzijde ontstaat de kortste mestweg en daardoor heeft deze positie de voorkeur. Het voordeel van de KAWECO zuigarm PRO 8” is het grotere bereik waardoor bijvoorbeeld hoger aangedockt kan worden.

 • Onderste draaipunt bestuurd middels cilinder
 • Bovenste draaipunt bestuurd middels spindelmotor
 • Standaard: afsluiter tussen zuigarm en snijreiniger
 • Standaard: ontluchtingsventiel om direct na het vullen de zuigarm wisselte ontluchten


Om u als chauffeur te ontlasten en de capaciteit te verhogen, biedt KAWECO een ruime keuze aan zuigarmen. Elke zuigarm kan zowel links als rechts gemonteerd worden. Bij plaatsing aan de rechterzijde ontstaat de kortste mestweg en daardoor heeft deze positie de voorkeur.

 • Een draaipunt (onder) bestuurd middels cilinder
 • Standaard: afsluiter en ontluchtingsventiel in uiteinde andockarm

Het hydraulisch aangedreven schoepenrad van de maxivuller perst mest in de aanzuigleiding waardoor de onderdruk aan de pompzijde daalt (bij PTW-mesttanken). Doordat de mestpomp minder intensief aan de mest hoeft te trekken, wordt de levensduur van de mestpomp verlengd. Slijtagedelen als lagers, rotoren en afdichtingen worden immers minder intensief belast. Daarnaast garandeert de KAWECO Maxivuller een sneller laadproces waardoor de capaciteit verhoogd wordt. Bij vacüumtanken zorgt de maxivuller voor een betere vullingsgraad van de tank.

 • Benodigd hydraulisch vermogen: 45 l/min

De Guillotine-afsluiter bestaat uit een hardox mes bediend door twee cilinders die de zuigleiding naar de  maxivuller volledig afsluit. Dit zorgt ervoor dat nalekken tot het minimum wordt beperkt. De guillotine-afsluiter wordt gemonteerd in plaats van de standaard afsluiter tussen de zuigarm en steenvangkast.

 

Een PROFI II is uit te rusten met hydraulische asophanging voor maximale comfort op de weg en in het veld. Ook bij het aanbouwen van zwaardere bemesters is het aan te bevelen uw PROFI II uit te rusten met hydraulische asophanging. Bij een 18m3 met hef is een hydraulische asophanging benodigd. Vanaf 20m3 is de PROFI II standaard uitgevoerd met hydraulische asophanging. 

Wanneer tijdens het bemesten bodemdruk een belangrijk thema is, biedt de KAWECO Premium schuifas de meeste voordelen. Door de voorste wielen 750 mm uit te schuiven wordt het spoor van de voorste as verlegt waardoor structuurschade door herhaaldelijk berijden van hetzelfde spoor verminderd. Daarnaast biedt de schuifas in heuvelachtig gebied een voordeel doordat de stabiliteit aanzienlijk verbeterd wordt. De schuif-as bestaat uit drie kokers die
in- en uitschuiven door hydraulische cilinders. De kokers bewegen daarbij over nylon glijstrips die onderhoudsarm zijn. 

Het luchtdrukwisselsysteem biedt binnen de capaciteit van de band de mogelijkheid om de luchtdruk op elke gewenste situatie aan te passen. Door tijdens het bemesten de luchtdruk te verminderen, zal het gewicht over een groter contactoppervlak verdeeld worden waardoor er minder structuurschade in de bodem ontstaat. Tijdens het transport kan de band opgepompt worden, wat brandstofbesparend werkt en bandenslijtage vermindert. PTG werkt met een dubbelleidingsysteem. Deze bestaat uit een stuurleiding en een leiding voor het oppompen en aflaten die garandeert dat bij complicaties de banden niet ongewenst leeg lopen. Daarbij werkt PTG met een draaidoorvoer die ervoor zorgt dat er geen leidingen buiten langs gemonteerd hoeven worden. Bij het digitale systeem van PTG kunnen er twee waarden met betrekking tot de luchtdruk vooraf worden ingesteld. Hierdoor kan er snel geschakeld worden tussen veld- en transportstand.

Het luchtdrukwisselsysteem biedt binnen de capaciteit van de band de mogelijkheid om de luchtdruk op elke gewenste situatie aan te passen. Door tijdens het bemesten de luchtdruk te verminderen, zal het gewicht over een groter contactoppervlak verdeeld worden waardoor er minder structuurschade in de bodem ontstaat. Tijdens het transport kan de band opgepompt worden, wat brandstofbesparend werkt en bandenslijtage vermindert. PTG werkt met een dubbelleidingsysteem. Deze bestaat uit een stuurleiding en een leiding voor het oppompen en aflaten die garandeert dat bij complicaties de banden niet ongewenst leeg lopen. Daarbij werkt PTG met een draaidoorvoer die ervoor zorgt dat er geen leidingen buiten langs gemonteerd hoeven worden. Bij de ISOBUS-uitvoering van het PTG Luchtdrukwisselsysteem zijn de functies geïntegreerd in het ISOBUS-scherm van de trekker of van de KAWECO mesttank. Hierdoor is er geen extra bedieningskast nodig in de cabine. 

 • Zuigercompressor, twee cilinders (luchtopbrengst: 1.200 l/min)
 • Benodigd hydraulisch vermogen: 40 l/min
 • Bediend via Load Sensing-hydrauliek van de tank
 • Compressor wordt automatisch ingeschakeld wanneer de luchtdruk in het luchtdrukwisselsysteem verhoogd moet worden.

 • Schroefcompressor (luchtopbrengst: 2.000 l/min)
 • Benodigd hydraulisch vermogen: 55 l/min
 • Bediend via Load Sensing-hydrauliek van de tank
 • Compressor wordt automatisch ingeschakeld wanneer de luchtdruk in het luchtdrukwisselsysteem verhoogd moet worden.
 • Alleen te gebruiken tijdens transport

 • Schroefcompressor (luchtopbrengst: 3.500 l/min)
 • Benodigd hydraulisch vermogen: 75 l/min
 • Bediend via Load Sensing-hydrauliek van de tank
 • Compressor wordt automatisch ingeschakeld wanneer de luchtdruk in het luchtdrukwisselsysteem verhoogd moet worden.
 • Alleen te gebruiken tijdens transport

De KAWECO Liftmax Premium hefincrichting biedt u als eindgebruik flexibiliteit in het wisselen tussen bemesters. Door de hefinrichting kan de bemester drukken en ontlasten om op die manier de juiste werkdiepte in te stellen. De hefinrichting bestaat standaard uit een driepuntshefinrichting bij graslandinjecteurs en bouwlandinjecteurs. Bij een in de hefinrichting aangebouwde sleepvoetbemester wordt er gebruikt gemaakt van een vierpuntsophanging. Verder is de KAWECO Liftmax Premium voorzien van stikstofbollen waardoor ongewenste schokken aan de hefinrcihting worden opgevangen. 

 • CAT II/III vanghaak op CAT II breedte 870 mm
 • Maximaal hefvermogen graslandbemester: 3.250 kg, bouwlandbemester: 3.000 kg. Gemeten één meter achter de kogels.

 

 

Uw KAWECO tank is uit te rusten met een automatisch smeersysteem welke alle smeerpunten van de tank periodiek smeert. Dit scheelt u kostbare tijd en uiteindelijk onderhoudskosten. 

 • Automatische smering op de bemester is mogelijk tegen meerprijs en wordt standaard niet meegerekend

De KAWECO Easy Go biedt de uitkomst wanneer een beperkte hoeveelheid functies van de tank door middel van één functie van de trekker bediend moet worden of wanneer er geen Load Sensing beschikbaar is. Daarnaast kunnen algemene electra (zwaailampen etc) via de Easy-Go kast bediend worden.

 

De KAWCO Easy Bus is de eenvoudige versie van de KAWECO ISOBUS-Control. Bij de Easy Bus wordt standaard geen terminal meegeleverd omdat bediening via de terminal van de trekker mogelijk is. De bediening functioneert hetzelfde als de Load-Sensing bedieningskast maar dan via de terminal van de trekker. Het voordeel deze ISOBUS-bediening is dat het systeem zowel met diverse trekker terminals als externe terminals gebruikt kan worden. De Easy Bus is uit te breiden met een doorstroommeter en handmatige dosering. Wanneer volledig automatische dosering gewenst is, kunt u kiezen voor de KAWECO ISOBUS Control.

De KAWECO Load Sensing comforthydrauliek past de oliestroom op basis van de vraag van de tank aan. Op deze manier wordt er niet onnodig olie rondgepompt waardoor brandstof en vermogen bespaard blijft. Er zijn veel hydraulische functies te bedienen via dit bedieningssysteem. Daarnaast is er de mogelijkheid tot volgordeschakelingen waardoor meerdere functies achter elkaar bediend kunnen worden door één joystick te bedienen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: starten of stoppen met bemesten. KAWECO levert bij deze optie een degelijke joystickkast met duidelijke symbolen waardoor een optimaal bedieningsgemak ontstaat!

Door het gebruik van ISOBUS zijn trekkers eenvoudig te koppelen met werktuigen. De KAWECO ISOBUS Control maakt het mogelijk de tank te bedienen via de terminal van de trekker. Daarnaast is het mogelijk gebruik te maken van de functietoetsen van de trekker. Ook is de tank communiceerbaar met het GPS-systeem van de trekker waardoor bijvoorbeeld sectie-afsluiting mogelijk is. Wanneer snelheidsafhankelijke dosering is gewenst, zal er gekozen moeten worden voor de KAWECO ISOBUS Control. De stand van de By-Pass of het aantal omwentelingen van de mestpomp wordt hierbij automatisch geregeld op basis van de snelheid en de ingegeven streefwaarde. Standaaard wordt de KAWECO multifunctionele bedieningshendel en de KAWECO Basic Terminal meegeleverd. Alle functies van de mesttank zijn via deze terminal te bedienen en daarnaast kunnen er 24 functies aan de joystick toegewezen worden. Dit alles resulteert in eenvoudige bediening en  comfortabel werken!

De KAWECO TOUCH 800 is een bedieningsterminal met een touchscreen. Door het touchscreen is eenvoudige en snelle bediening van de KAWECO mesttank mogelijk. De KAWECO TOUCH 800 komt hierbij in de plaats van de KAWECO Basic Terminal.

De KAWECO TOUCH 1200 is een bedieningsterminal met een groot touchscreen. Door het touchscreen is eenvoudige en snelle bediening van de KAWECO mesttank mogelijk. Het grote beeldscherm maakt het mogelijk meerdere applicaties tegelijk weer te geven (maximaal vijf). De KAWECO TOUCH 1200 komt hierbij in de plaats van de KAWECO Basic Terminal.  

De KAWECO ISOBUS joystick PRO is een joystick met negen knoppen en twee standen. Hierdoor kunnen er in totaal 18 functies van de mesttank bediend worden. Verder kan de zuigarm proportioneel bediend worden doordat de joystick beweegbaar is in vier richtingen. De proportionele bediening zorgt voor minder slijtage aan de draaikransen en een optimaal bedieningsgemak.


De Hydro Dynamic maakt het mogelijk om geheel traploos mest uit te brengen. Middels dit systeem kan de afgifte snel gestuurd worden wanneer er bijvoorbeeld met sectie-afsluiting gewerkt wordt. Het is een hydraulisch gesloten systeem die de mestpomp traploos aandrijft. De overige functies van de mesttank worden bedient via de Load Sensing van de trekker. De dosering gebeurt door het regelen van het aantal pompomwentelingen. De functie van de By-Pass tijdens het uitbrengen komt hierbij te vervallen. Daarnaast is er geen flowmeter meer benodigd omdat de hoeveelheid passerende mest bepaalt wordt aan de hand van het aantal pompomwentelingen.

 

KAWECO PROFI II - Hydro Dynamic

KAWECO PROFI II HYDRO_DYNAMIC

De Hydro Dynamic Dual maakt het mogelijk om geheel traploos mest uit te brengen. Middels dit systeem kan de afgifte snel gestuurd worden wanneer er bijvoorbeeld met sectie-afsluiting gewerkt wordt. Het is een hydraulisch systeem met een dubbele hydropomp. Eén pomp voorziet de mestpomp traploos van olie, dit is een gesloten systeem. De tweede pomp voorziet de drie functies met de grootste olievraag traploos van olie. Dit zijn vaak: snijreiniger, maxivuller en verdeler(s). Bij de tweede pomp gaat het om een Load Sensing-systeem waarbij een apart Bucher blok wordt aangestuurd. De overige functies van de mesttank worden bedient via de Load Sensing van de trekker. De dosering gebeurt door het regelen van het aantal pompomwentelingen. De functie van de By-Pass tijdens het uitbrengen komt hierbij te vervallen. Daarnaast is er geen flowmeter meer benodigd omdat de hoeveelheid passerende mest bepaalt wordt aan de hand van het aantal pompomwentelingen. Het voordeel van de Hydro Dynamic Dual is dat het bij een lager motortoerental de mestpomp en het Load Sensing-blok van genoeg olie voorziet.

KAWECO PROFI II Banden

Heeft u een vraag over de
PROFI II?

Vul uw gegevens in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Privacy & Cookiebeleid