Royal Reesink, moederbedrijf van Reesink Production, kondigde vandaag aan dat Gerrit van der Scheer per 1 augustus 2021 terugtreedt als Chief Executive Officer. Boris Schoepplein zal met ingang van 1 augustus 2021 starten als Chief Executive Officer, tegelijkertijd zal Gerrit van der Scheer toetreden tot de Raad van Commissarissen.

Mijn passie voor Royal Reesink, met haar 235-jarige historie, de medewerkers en leveranciers zijn door de jaren heen de belangrijkste drijfveren geweest. Samen hebben we een mooi resultaat en een financieel gezonde onderneming neergezet. Voor mij is het nu tijd het stokje over te dragen en in de rol van lid van de Raad van Commissarissen en als adviseur van de onderneming mijn expertise in te zetten.”, aldus Gerrit van der Scheer.

In de bijna 23 jaar dat Gerrit van der Scheer betrokken is geweest bij Royal Reesink, waarvan 13 jaar als CEO, heeft hij een zeer bepalende en gewaardeerde bijdrage geleverd aan het succes van het bedrijf. Cees Veerman, president-directeur van Royal Reesink, onderstreept dit van harte: “Onder de sterke leiding van Gerrit van der Scheer is de onderneming gegroeid van EUR 150 miljoen naar EUR 1 miljard, met een goede winstgevendheid. Wij zijn hem hiervoor zeer erkentelijk. Hij is een sterke leider met een scherp oog voor mensen, details en zaken. Deze capaciteiten zullen de komende tijd goed van pas komen als lid van de Raad van Commissarissen.

In de persoon van Boris Schoepplein is een geschikte opvolger gevonden die Royal Reesink effectief kan sturen en begeleiden in het bereiken van haar commerciële en strategische doelstellingen.

Boris Schoepplein heeft uitgebreide managementervaring en een solide reputatie in de sectoren voor machines, auto’s en kapitaalgoederen. Zijn uitgebreide expertise op het gebied van ondernemingsstrategieën, transformaties en waarde creatie sluit naadloos aan bij de doelstellingen van Royal Reesink in haar nieuwe fase van verdere groei, professionalisering en het verhogen van de kwaliteitsstandaard.

De Raad van Commissarissen wenst zowel Gerrit van der Scheer als Boris Schoepplein veel succes met hun nieuwe verantwoordelijkheden en zijn ervan overtuigd dat deze wijziging ten goede komt aan de toekomstige ontwikkeling van Royal Reesink.