Van 05.06 t/m 10.06 waren de jaarlijkse CLAAS Gülle-Praxis-Tagen in Rackwitz (D.). Tijdens deze dagen konden de door CLAAS uitgenodigde loonwerkers de CLAAS XERION tractoren met mest op- of aanbouw eens stevig aan de tan(k)(d) voelen.

 

KAWECO was hier aanwezig met een XERION 4000 SADDLE TRAC met opbouw en front-unit en een ZWANENHALS DOUBLE TWIN SHIFT. De ZWANENHALS DTS tank werd gebruikt voor de demo sessies en heeft wederom vele klanten overtuigd!

Dat ook in Duitsland bodemdruk en emissiearm mest uitrijden een groot thema is, kwam tijdens deze dagen duidelijk naar voren. Tijdens de demo sessies zagen veel klanten dat het DOUBLE TWIN SHIFT principe hier de beste oplossing was. Een spoor van 4 m breed welke slechts één keer bereden werd en een significant lagere bandenspanning dan de directe concurrenten, zette vele klanten aan het denken. Ook tijdens het wenden op de koppakker kwam het voordeel van zowel de ZWANENHALS als het DOUBLE TWIN SHIFT onderstel goed naar voren. Zonder wringen kon de XERION nagenoeg haaks voor de tank worden gezet om zo direct spoor aan spoor te kunnen bemesten. Om de mest emissie arm in te werken zat er achter de ZWANENHALS DOUBLE TWIN SHIFT een 6 meter Väderstad schijveneg met pakkerrol en mestopbouw.

 

Bijkomend interessante nieuwe ontwikkeling op het gebied van de ZWANENHALS DOUBLE TWIN SHIFT is het feit dat deze tanken nu leverbaar zijn met een maximale buitenbreedte binnen de 3 m. Dit zal de toelating in enkele Duitse deelstaten enorm vereenvoudigen.

 

Voor meer informatie over de XERION oplossingen van KAWECO of de 3 meter buitenbreedte voor DOUBLE TWIN SHIFT kunt u contact opnemen met uw gebiedsvertegenwoordiger of kijken op https://www.kaweco.com/mesttanken/zwanenhals-double…