KAWECO, bekend van mesttechniek, silagewagens en mini-shovels, beschikt over een groot dealernetwerk in landen als Nederland, Duitsland en Engeland. Sinds dit jaar sluit Frankrijk zich ook aan in dit rijtje.

Dealerbedrijf Claas Bretagne was voorheen al actief in de mesttechniek en op zoek naar een sterke partner voor getrokken tanken en zelfrijders. Mede door de ervaring met de CLAAS XERION SADDLE TRAC met KAWECO tank en het complete productprogramma, kwam het bedrijf al snel terecht bij KAWECO. Claas Bretagne is opgedeeld in Claas Bretagne Nord en Claas Bretagne Sud. In totaal heeft het bedrijf 7 vestigingen verspreid door Bretagne.

Dealerbedrijf Claas SM3 was afgelopen jaar ook op zoek naar een nieuwe partner. Dit bedrijf was tot op heden minder actief in de mesttechniek maar voorziet een groei in de vraag naar professionele mesttechniek in de komende jaren. Het grote gebied waar SM3 actief is, heeft veel potentie als het gaat om de verkoop van mesttechniek. Mede daardoor besloot het bedrijf samen te werken met KAWECO. Claas SM3 heeft in totaal 17 vestigingen verspreid door de regio Normandië.

Om beiden dealerbedrijven kennis te laten maken met de machines van KAWECO en het bedrijf hierachter, zijn er in juni KAWECO velddagen georganiseerd. Vertegenwoordigers en potentiële klanten waren van harte welkom om de machines te bekijken en in het veld bezig te zien. Daarnaast zijn beiden dealerbedrijven druk bezig met het demonstreren van een getrokken KAWECO tank.

Door de klantgerichte instelling van KAWECO is de Franse ondernemer in staat een machine samen te stellen die perfect past bij zijn/haar behoeftes. Door passende, goede machines en de ontwikkeling in het dealernetwerk, zet KAWECO in op een groter marktaandeel in Frankrijk. Daarnaast hoopt het bedrijf op een duurzame relatie met beiden dealerbedrijven.