Frank Flierman van loonbedrijf Flierman Aveloo kocht drie jaar geleden zijn eerste Double Twin Shift mesttank. Na goede ervaringen en een interessante restwaarde besloot Frank de ‘oude’ Double Twin Shift in te ruilen voor een nieuwe. In onderstaande video vertelt Frank zijn verhaal.

“… en met betaalbare banden eronder die je ook half versleten kunt kopen”

Een groot speerpunt bij de keuze voor de nieuwe mesttank waren de banden. Onder de Double Twin Shift worden banden met een gangbare maat gebruikt. Hierdoor zijn er in de markt relatief veel gebruikte banden verkrijgbaar die onder de Double Twin Shift passen.

” Daar hebben we goed 90.000 m3 mee weg gereden en ik heb helemaal niet omgekeken naar de verdringerpomp. “

De mestweg van een verdringerpomp is bij alle KAWECO mesttanken vrijwel gelijk. De verdringerpomp wordt altijd centraal en zo laag mogelijk bij de grond geplaatst. Door de centrale plaatsing is het aantal bochten minimaal waardoor de capaciteit optimaal is. Om de verdringerpomp te beschermen tegen ongewenste voorwerpen, wordt geadviseerd een snijreiniger (KAWECO Maxi Cut) te monteren. Deze is aan de rechterzijde van de tank te vinden, dus voordat mest door de verdringerpomp gaat. Dit resulteert in een aanzienlijk langere levensduur van de verdringerpomp. Loonbedrijf Flierman is hier een goed voorbeeld van. Het bedrijf heeft met hun eerste Double Twin Shift mesttank ruim 90.000 m3 mest uitgereden zonder enig onderhoud aan de verdringerpomp te hoeven plegen.

“Dat vind ik dat ik met de nieuwe tank naar de klanten toe goed kan waarborgen. “

Frank geeft ook aan dat het voor hem belangrijk is de kosten goed in beeld te hebben en bedrijfszeker te zijn. Vooral omdat ze met één mesttank behoorlijk wat kuub mest uitrijden. Mede door de service vanuit het dealerbedrijf denkt Frank dit met de nieuwe tank richting de klanten goed te kunnen waarborgen.

Bekijk voor het hele verhaal de video via onderstaande link.

Frank Flierman (Flierman Aveloo) over zijn ervaringen met de KAWECO Double Twin Shift