Maak kennis met de toekomst van mesttechniek PROFI III Gen. 2

Door de jarenlange ervaring in de mestechniek en een vooruitziende blik naar de toekomst, ontstond bij KAWECO de wens voor een pompsysteem met een hoge capaciteit en een gering slijtagebeeld. Een zelfaanzuigende centrifugaalpomp bleek al gauw de beste oplossing. Hierbij is geen extra vacuüm- of verdringerpomp nodig om de centrifugaalpomp van mest te voorzien. Kortom: een zelfstandig systeem zonder gebruik van een extra pomp. Maak kennis met de toekomst van mesttechniek: de PROFI III Gen. 2.

Ongekende pompcapaciteit

Een centrifugaalpomp heeft toevoer van vloeistof nodig om te kunnen verpompen. In veel gevallen wordt dit gerealiseerd door een extra vacuüm- of verdringerpomp te monteren. Gevolg is: hogere kosten en meer onderhoud. De PROFI III Gen. 2 is een compleet zelfaanzuigend systeem. De centrifugaalpomp functioneert dus zonder het gebruik van een extra pomp. Een doordachte mestweg in combinatie met een krachtige centrifugaalpomp zorgt voor een capacteit van 15 m3 per minuut.

Wendbaar en flexibel

De besturing van de as(sen) wordt gedaan door de zogenaamde gyroscoop-besturing. Het bepalen van de stuuruitslag gebeurt hierbij via het gyroscoop-principe. Hierdoor is geen stuurstang tussen trekker en tank nodig. Kortom: een betrouwbaar systeem die voor iedere trekker te gebruiken is.

Strak design

Bij de ontwikkeling van de PROFI III Gen. 2 is veel gekeken naar het design en de afwerking van de machine. Kenmerkend zijn de platte deksels aan de voor- en achterzijde van de tank. De hydrauliekkast biedt bescherming en zorgt voor een nette afwerking van het hydrauliekblok. Al met al een machine met een compact design en een moderne uitstraling.

Krachtige hefinrichting

Een passende bemester is van groot belang om het bemestingsproces zo goed en efficiënt mogelijk te laten verlopen. De hefcapaciteit is hierbij in veel gevallen de begrenzende factor. Met een hefvermogen van 9 ton is het aanbouwen van zelfs de zwaarste bemesters geen enkel probleem.  

Overzichtelijke bediening

De machine is standaard ISO-BUS gestuurd. Bediening kan hierbij volledig via de terminal en/of joystick van de trekker geschieden. Eenvoudige en overzichtelijke indeling van de terminal is hier, net als bij alle andere KAWECO machines, een belangrijk uitganspunt. Standaard is de machine ook voorzien van actieve dosering van de mestgift.

Agritechnica 2023

De PROFI III Gen.2 zal voor het eerst op de Agritechnica in Hannover te zien zijn.
Wees welkom op stand C30 in hal 22. We staan u graag te woord!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Meer weten over de PROFI III Gen. 2?

Stel uw vraag door onderstaand formulier in te vullen.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Privacy & Cookiebeleid