RADIUM silagewagens

De alom bekende KAWECO RADIUM silagewagen is 2019 vernieuwd. De RADIUM 2 is zoals we gewend zijn in 4 types te verkrijgen, waaronder drie twee-assers (245, 250, 255) en een drie-asser (260). De KAWECO RADIUM 2 staat voor de vertrouwde kwaliteit in een nieuw jasje.

Voor ieder een passende oplosing
De RADIUM silagewagens zijn in de volgende modellen beschikbaar: 
– 245: 38 m3
– 250: 42 m3
– 255: 47 m3
– 260: 52 m3

Grotere lossnelheid
De RADIUM 2 is op een aantal details vernieuwd. De lossnelheid is aanzienlijk omhoog gebracht tot wel 23,9 m/min. Daarmee is ook de aandrijving van de bodemketting aangepast, zo zijn er in de nieuwe RADIUM wagen aan beide kanten aandrijfkasten gemonteerd. Ook de nestwielen en kettingen zijn van een zwaarder type om de extreem hoge breuklast te kunnen waarborgen. Dit betekent sneller lossen op de bult waardoor er meer tijd overblijft om de kuil aan te rijden.

Met of zonder doseerwalsen
De silagewagens zijn verkrijgbaar in de P-variant (zonder doseerwalsen) of S-variant (met doseerwalsen). De P-wagens zijn standaard hydraulisch aangedreven, optioneel kunnen deze mechanisch aangedreven worden. De S-wagens zijn standaard mechanisch aangedreven. 

Minder rolweerstand
De afmetingen van de RADIUM 2 zijn dusdanig veranderd dat de wagen probleemloos uitgevoerd kan worden met R30,5 banden en nog steeds onder de 4 meter totaalhoogte blijft inclusief afdekking. Zo heeft de wagen een lagere rolweerstand en loopt hij gemakkelijker over het land of de kuil op. Daarnaast resulteert dit in een lage bodemdruk en minder insporing.

Bewezen principe
De bouwwijze van de RADIUM 1 is nog terug te vinden in het nieuwe type. De RADIUM 1 bewijst zich al meer dan 25 jaar als betrouwbare partner in de gras-en maisoogst. Hakselen zonder zorgen!

Conische opbouw
Om het lossen nog sneller te maken zijn de RADIUM wagens voorzien van een Conische bovenbouw. Deze succesvolle bouwwijze heeft zich de afgelopen 25 jaar bewezen. De bovenbouw is met Twist-Locks op het chassis gebouwd. Hierdoor wordt de trekkracht van de trekker zo min mogelijk overgebracht op de bak.

Optimaal rijcomfort
De nieuwe RADIUM is met zijn slanke dissel een genot voor de chauffeur, de bouwwijze komt het rijcomfort enorm ten goede. De RADIUM is wendbaar en stabiel op de weg en in het veld. De lange dissel is onder het chassis gebouwd en met kunststof (Of hydraulische) demping uitgerust. Comfortabel op de weg, wendbaar op het erf!

RADIUM 245
38.5 m3
RADIUM 250
42 m3
RADIUM 255
47 m3
RADIUM 260
52 m3
Vorige
Volgende

KAWECO RADIUM OPTIES

Mechanische  bodemkettingaandrijving in plaats van hydraulisch, alleen bij P-wagen. 

Afdekking ter voorkoming van afvallende lading. Deze afdekking klapt in de breedte uit en in. 

Drie keer markeringsverlichting (LED) aan de zijkant van de wagen.

Door het opkippen van de bovenbouw van de silagewagen wordt het losmaaien van maïspercelen vergemakkelijkt. 

Daarnaast wordt tijdens het losproces de bodemketting meer ontzien.

Hydraulische pendelophanging in plaats van buggy-onderstel. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Accountmanager KAWECO
E-mail: nick.selman@kaweco.com
Tel: +31(6)55898725