De afgelopen jaren hebben we veel te maken gehad met extreme weersomstandigheden. Lange periodes van droogte, maar zeker ook periodes met veel regen. Natte omstandigheden kunnen ertoe leiden dat het gewas moeilijk van het land komt. De vernieuwde Radium Tractie met mechanisch aangedreven wielen van KAWECO kan hier uitkomst bieden!

Aangedreven assen
Een essentieel onderdeel van een aangedreven wagen zijn de assen. Deze moeten een hoog draagvermogen hebben en bestand zijn tegen hoge piekbelastingen. Met het oog op deze criteria is gekozen voor fabrikant Kessler. De assen van deze fabrikant hebben een statisch draagvermogen van maar liefst 30.58 ton.

Asophanging
Een ander belangrijk aspect is de ophanging van de assen. Deze bepaalt voor een groot deel het aanpassingsvermogen aan de bodem en daardoor ook de tractie van de banden. Onze engineeringsafdeling heeft hiervoor een eigen as-ophanging ontwikkeld. De as draait hierbij om één gecentreerd punt. Deze ophanging heeft een grote pendelslag en kan zich zonder grote belasting eenvoudig aanpassen aan de bodem. Mede hierdoor is deze ophanging het best geschikt voor een aangedreven silagewagen.

Stuuras
De achteras is gedwongen gestuurd. Dit maakt de wagen naast het hebben van tractie in alle omstandigheden, uiterst wendbaar

Versnellingen
Er is gekozen voor een mechanische aandrijving omdat er simpelweg het meeste kracht overgebracht kan worden op de wielen van de wagen. De aandrijflijn begint bij de aftakas van de trekker en komt vervolgens uit bij de 2-speed versnellingsbak. Wanneer de koppeling ontkoppeld is en de aftakas uitgeschakeld, kan er onder het rijden geschakeld worden naar de lage of hoge versnelling. Naast laag-hoog kan er vanuit de trekker gekozen worden voor het 540 of 1000 aftakastoerental. Er zijn in totaal dus vier verschillende standen mogelijk:
• 540 laag (2,6 km/h)
• 540 hoog (6,9 km/h)
• 1000 laag (4,8 km/h)
• 1000 hoog (12,7 km/h)

Aandrijflijn
Naast hoog-laag kan er ook geschakeld worden tussen vooruit en achteruit. Vanaf de versnellingsbak drijft de schakelbare hoofdkoppeling, de cardanas naar de vooras in of uit. In de vooras bevindt zich een tweede overbrenging, welke het toerental verlaagd en het koppel verhoogt. De vooras en de achteras zijn daaropvolgend weer verbonden met een cardanas.

Extra aandrijflijn
In het geval van een S-wagen (met doseerwalsen) is er een extra aandrijflijn met koppeling beschikbaar. Met deze koppeling kan in iedere situatie de bodemketting en de doseerwalsen ingeschakeld worden, met of zonder aandrijving van de assen.

Beveiliging
Een grote nokkenkoppeling met een vrijloop fungeert als beveiliging tegen overbelasting van gehele de aandrijflijn.
De aangedreven versie van de Radium is alleen verkrijgbaar op een Radium 250 of 255

De voordelen van de Radium Tractie
• Een kleinere trekker voldoet waardoor een lager brandstofverbruik gerealiseerd kan worden;
• Geen extra, trekkend voertuig nodig bij nate omstandigheden. Dit bespaart een trekker + chauffeur;
• Langer mogelijk om boven op de kuilhoop te lossen. Dit bespaart tijd met het verdelen van het gewas;
• Wielen blijven altijd rollen. Hierdoor is er minder beschadiging van het land bij natte omstandigheden.